Եթե սիրում եք միս ուտել ապա կարդացեք սա և կիմանաք, թե մսի որ տեսակն է ավելի օգտակար
Դիետոլոգը պատմել է, թե շաբաթական որքան միս կարելի է ուտել՝ առանց սրտին վնաս հասցնելու, և նշել ամենաօգտակար տեսակները։
Դիետոլոգ Ելենա Սուխանովան այս ցանկում ներառել է նապաստակի, հնդկահավի և գառան միսը։
Բայց ճաշացանկը պետք է ներառի բանջարեղեն, մրգեր, ձավարեղեն։
Մասնագետը նշեց, որ նապաստակի միսը գնահատվում է սպիտակուցների, երկաթի, ցինկի, ֆոսֆորի և B խմբի վիտամինների բարձր պարունակության շնորհիվ, խոզի և տավարի մսի նկատմամբ մթերքի առավելությունն այն է, որ այն ունի ավելի քիչ ճարպ և խոլեստերին։
Փորձագետը նշել է, որ հնդկահավն ավելի առողջարար է, քան հավը, քանի որ այն ունի ավելի քիչ ճարպ, բայց ավելի շատ սպիտակուց։ Այն հարուստ է սելենով, որը մասնակցում է ուժեղ իմունիտետի ստեղծմանը:
Գառան միսը պարունակում է օրգանական նյութեր, որը բարձրացնում է տոկունությունը և օգտակար է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են մեծացնել մկանային զանգվածը։
Սննդաբանը վկայակոչեց սրտաբանների կարծիքը, ովքեր կարծում են, որ մսի անվտանգ քանակություն է համարվում շաբաթական 300-350 գ.