Եթե կաղամբը այսպես օգտագործեք, ապա այն շատ վտանգավոր կդառնա
Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը կարծում է, որ կաղամբը կարող է վտանգ ներկայացնել վահանաձև գեղձի համար։
Հայտնի բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովն անվանել է կաղամբի հիմնական վտանգը՝ մեր երկրում ամենահայտնի և մատչելի բանջարեղեններից մեկը։
Պարզվում է, որ կան մարդիկ, որոնց այս մթերքի օգտագործումը կտրականապես հակացուցված է։ Սրանք առաջին հերթին վահանաձև գեղձի աշխատանքի խանգարումների զոհ են։
Մյասնիկովի խոսքով՝ կաղամբը պարունակում է բաղադրիչներ, որոնք խախտում են վահանաձև գեղձի աշխատանքը։
Եթե մարդը մեկ-երկու անգամ կաղամբ օգտագործի, առողջական լուրջ հետևանքներ չեն լինի, բայց եթե կաղամբը սննդակարգում շատ ներառվի վահանաձև գեղձի խանգարումների դեպքում, ապա այս օրգանը կսկսի խնդիրեր ունենալ, ինչը սպառնում է ամենատհաճ հետևանքներով։
Բացի այդ, աուտոիմուն թիրեոիդիտի դեպքում կաղամբի օգտագործումը նույնպես չի նշվում:
Բայց դա ամենևին չի նշանակում, որ բանջարեղենն օգտակար չէ մյուս բոլոր մարդկանց։ Գիտական ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ կաղամբը տեսականորեն կարող է կանխարգելել քաղցկեղը, և վիտամին C-ի բարձր պարունակության շնորհիվ այս բանջարեղենը նաև հրաշալի հակաօքսիդանտ է, որը պաշտպանում է օրգանիզմը ազատ ռադիկալներից։