Եթե կաղամբը այսպես օգտագործեք, ապա այն շատ վտանգավոր կդառնա

Դիտումներ 1036

Եթե կաղամբը այսպես օգտագործեք, ապա այն շատ վտանգավոր կդառնա

Բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը կարծում է, որ կաղամբը կարող է վտանգ ներկայացնել վահանաձև գեղձի համար։ 

Հայտնի բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովն անվանել է կաղամբի հիմնական վտանգը՝ մեր երկրում ամենահայտնի և մատչելի բանջարեղեններից մեկը։

 

 

Պարզվում է, որ կան մարդիկ, որոնց այս մթերքի օգտագործումը կտրականապես հակացուցված է։ Սրանք առաջին հերթին վահանաձև գեղձի աշխատանքի խանգարումների զոհ են։

Մյասնիկովի խոսքով՝ կաղամբը պարունակում է բաղադրիչներ, որոնք խախտում են վահանաձև գեղձի աշխատանքը։ 



Եթե ​​մարդը մեկ-երկու անգամ կաղամբ օգտագործի, առողջական լուրջ հետևանքներ չեն լինի, բայց եթե կաղամբը սննդակարգում շատ ներառվի վահանաձև գեղձի խանգարումների դեպքում, ապա այս օրգանը կսկսի խնդիրեր ունենալ, ինչը սպառնում է ամենատհաճ հետևանքներով։

 

 

Բացի այդ, աուտոիմուն թիրեոիդիտի դեպքում կաղամբի օգտագործումը նույնպես չի նշվում: 



Բայց դա ամենևին չի նշանակում, որ բանջարեղենն օգտակար չէ մյուս բոլոր մարդկանց։ Գիտական ​​ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ կաղամբը տեսականորեն կարող է կանխարգելել քաղցկեղը, և վիտամին C-ի բարձր պարունակության շնորհիվ այս բանջարեղենը նաև հրաշալի հակաօքսիդանտ է, որը պաշտպանում է օրգանիզմը ազատ ռադիկալներից։



Ամենաընթերցվածը