Եթե իմանաք այս 5 պատճառները, ապա ամեն օր կուտեք այս միրգը

Դիտումներ 7098

Եթե իմանաք այս 5 պատճառները, ապա ամեն օր կուտեք այս միրգը

Խնձորը ամենամատչելի մրգերից է և կարելի է գտնել տարվա ցանկացած ժամանակ ցանկացած մթերային խանութում:

Իսկ որպեսզի հավելյալ պատճառ ունենանք խնձոր գնելու համար, ահա դրանց օգտակար հատկությունները.

Բարելավում է ուղեղի աշխատանքը

Խնձորն ամրացնում է նյարդային համակարգը, խթանում է ուղեղը, լավացնում հիշողությունը, ուստի հատկապես օգտակար է դպրոցականների և ուսանողների համար։

 

 



Դրանք օգտակար կլինեն նաև տարեց մարդկանց համար, քանի որ պաշտպանում են ուղեղի բջիջները օքսիդատիվ պրոցեսների հետևանքով առաջացած վնասներից, ինչը դանդաղեցնում է ուղեղի ծերացումը և նվազեցնում դեմենցիայի զարգացման ռիսկը։

 

Նորմալացնել մարսողությունը

Կոպիտ սննդային մանրաթելերի շնորհիվ խնձորները խթանում են պերիստալտիկան: Պտղի մեջ պարունակվող պեկտինը նպաստում է ստամոքսի աշխատանքին և օգտակար միկրոօրգանիզմների կենսագործունեությանը։

Ամրապնդում է սիրտը և արյան անոթները

Խնձորը նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և ավելացնում «լավ» խոլեստերինը՝ այդպիսով կանխելով արյունատար անոթների խցանումը։

Արդյունքում, կանոնավոր օգտագործման դեպքում այն նվազեցնում է ինսուլտի և սրտային հիվանդությունների զարգացումը։

Պաշտպանում է քաղցկեղից

Խնձորը (հատկապես կեղևը) հարուստ է հակաօքսիդանտներով: Նրանք նվազեցնում են ազատ ռադիկալների քանակը, որոնք վնասում են բջիջները և առաջացնում քաղցկեղ: Բացի այդ, պտուղները պարունակում են պեկտին, որը օրգանիզմից հեռացնում է վնասակար նյութերը, վիտամին C, որն ամրացնում է իմունային համակարգը, և հակաբորբոքային տարրերը։

 



 

Մաքրում է ատամները

Աղանդերի համար նախատեսված խնձորը կարող է պաշտպանել ձեր ատամները կարիեսից։ Մրգերում պարունակվող թթուները փափկացնում են ատամների շերտերը։ Պինդ միջուկը մի փոքր մաքրում է այն և հեռացնում սննդի մասնիկները։

 

 



Ամենաընթերցվածը