Եթե իմանաք այս 5 պատճառները, ապա ամեն օր կուտեք այս միրգը
Խնձորը ամենամատչելի մրգերից է և կարելի է գտնել տարվա ցանկացած ժամանակ ցանկացած մթերային խանութում:
Իսկ որպեսզի հավելյալ պատճառ ունենանք խնձոր գնելու համար, ահա դրանց օգտակար հատկությունները.
Բարելավում է ուղեղի աշխատանքը
Խնձորն ամրացնում է նյարդային համակարգը, խթանում է ուղեղը, լավացնում հիշողությունը, ուստի հատկապես օգտակար է դպրոցականների և ուսանողների համար։
Դրանք օգտակար կլինեն նաև տարեց մարդկանց համար, քանի որ պաշտպանում են ուղեղի բջիջները օքսիդատիվ պրոցեսների հետևանքով առաջացած վնասներից, ինչը դանդաղեցնում է ուղեղի ծերացումը և նվազեցնում դեմենցիայի զարգացման ռիսկը։
Նորմալացնել մարսողությունը
Կոպիտ սննդային մանրաթելերի շնորհիվ խնձորները խթանում են պերիստալտիկան: Պտղի մեջ պարունակվող պեկտինը նպաստում է ստամոքսի աշխատանքին և օգտակար միկրոօրգանիզմների կենսագործունեությանը։
Ամրապնդում է սիրտը և արյան անոթները
Խնձորը նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և ավելացնում «լավ» խոլեստերինը՝ այդպիսով կանխելով արյունատար անոթների խցանումը։
Արդյունքում, կանոնավոր օգտագործման դեպքում այն նվազեցնում է ինսուլտի և սրտային հիվանդությունների զարգացումը։
Պաշտպանում է քաղցկեղից
Խնձորը (հատկապես կեղևը) հարուստ է հակաօքսիդանտներով: Նրանք նվազեցնում են ազատ ռադիկալների քանակը, որոնք վնասում են բջիջները և առաջացնում քաղցկեղ: Բացի այդ, պտուղները պարունակում են պեկտին, որը օրգանիզմից հեռացնում է վնասակար նյութերը, վիտամին C, որն ամրացնում է իմունային համակարգը, և հակաբորբոքային տարրերը։
Մաքրում է ատամները
Աղանդերի համար նախատեսված խնձորը կարող է պաշտպանել ձեր ատամները կարիեսից։ Մրգերում պարունակվող թթուները փափկացնում են ատամների շերտերը։ Պինդ միջուկը մի փոքր մաքրում է այն և հեռացնում սննդի մասնիկները։