Եթե դուք խորոված եք սիրում ապա ուշադիր կադացեք, թե բժիշկն ինչ է ասում և որ հիվանության մասին է զգուշացնում
Բժիշկը նշել է, որ վտանգավոր նյութերը պարունակում են ոչ միայն կրակի վրա եփած մթերքը, այլ նաև գրիլից եկող ծուխը։
Դիետոլոգ Իրինա Մանսուրովան հանրահայտ ուտեստի երկրպագուներին զգուշացրել է, որ այն պարունակում է քաղցկեղածին նյութեր։
Բժիշկն ընդգծել է, որ այդ նյութերը հրահրում են մահացու հիվանդության զարգացում։
Սննդաբանը նշեց, որ քաղցկեղածին նյութեր կան ոչ միայն տապակած մսի մեջ. Ծուխը նաև առողջության համար վտանգի աղբյուր է, քանի որ այն պարունակում է ածխածնի օքսիդ, բենզպիրեն և այլ վնասակար նյութեր։
Մանսուրովան հավելել է, որ ածուխի վրա կաթող ճարպից գոլորշիները նույնպես վտանգավոր են մարդկանց համար։ Դրանք պարունակում են նաև քաղցկեղածին նյութեր, որոնք կարող են առաջացնել քաղցկեղի զարգացում:
Բժիշկը մի քանի խորհուրդ է տվել խորովածի սիրահարներին. Այնպես որ, ըստ նրա, սովորական վառելափայտն ավելի նախընտրելի է, քան խանութում վաճառվող ածուխը։
Բժիշկը նշեց, որ բռնկումը «եռակի հարված» է հասցնում առողջությանը։ Վառելափայտը բռնկվելուց հետո պետք է սպասել 20-25 րոպե, խորհուրդ է տվել Մանսուրովան։
Բժիշկը խորհուրդ է տալիս նաեւ միսը ոչ թե տապակել, այլ պատրաստել ջեռոցում։