Եթե դուք 50 տարեկանից բարձր եք, ապա պանիրի այս տեսակը կերեք․ Այն շատ օգտակար է Ձեզ համար
Մեծ տարիքում պետք է ավելի լուրջ վերաբերվել սննդակարգին։
Որոշ մթերքներ կարող են միայն լրացուցիչ առողջական խնդիրներ առաջացնել։
Օրինակ՝ շատերն են սիրում պանիրը և ակտիվորեն այն ավելացնում իրենց սննդակարգում։
Բայց դա ամենաօգտակար մթերքը չէ: Այնուամենայնիվ, այն ունի շատ ճարպ և աղ:
Այս բաղադրիչները չափից դուրս վնասակար են տարեց մարդու համար, քանի որ բարձրացնում են արյան ճնշումը, խոլեստերինի մակարդակը, ինչպես նաև բացասաբար են ազդում քաշի վրա։
Այս մասին ավելին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Մասնագետը խորհուրդ տվեց ուշադրություն դարձնել կաթնաշոռայն պանրին. Նրանք, ինչպես մյուս սորտերը, ունեն սպիտակուց և կալցիում, բայց աղը շատ ավելի քիչ է:
Բացի այդ, ինչպես հավելեց Սոլոմատինան մամուլի հետ զրույցում, պանրի նման տեսակներն ունեն ցածր յուղայնություն՝ մոտ 15-20 տոկոս, մինչդեռ սովորական պանիրներում այն կազմում է մոտ 40-50 տոկոս։