Եթե ցանկանում եք խուսափել թրոմբոցից, ապա այս խորհուրդները ձեզ համար են

Դիտումներ 1049

Եթե ցանկանում եք խուսափել թրոմբոցից, ապա այս խորհուրդները ձեզ համար են

Մարդիկ, ովքեր նստակյաց կենսակերպ են վարում, ավելի մեծ ռիսկի են ենթարկվում արյան թրոմբների առաջացման համար: 

Բնականաբար, եթե անոթների հետ կապված խնդիրներ ունեք, անպայման խորհրդակցեք բժշկի հետ։

Մասնագետները նշում են, որ կան բնական մթերքներ, որոնք նոսրացնում են արյունը։

Քրքում

Կարելի է վստահորեն ասել, որ քրքումն ունի հակամակարդիչ հատկություն՝ շնորհիվ պոլիֆենոլների խմբին պատկանող ակտիվ նյութի՝ կուրկումինի։

 

 

Կուրկումինը քրքումին տալիս է դեղին գույն։ Սա բավականին հայտնի համեմունք է։

Բացի հեղուկացնող հատկությունից, քրքումն ունի բավականին ուժեղ հակաբորբոքային ազդեցություն։

 



 

Վիտամին E

Վիտամին E-ն (տոկոֆերոլ) որոշ չափով նոսրացնում է արյունը։ Շատ տոկոֆերոլներ պարունակում են բուսական յուղեր: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս օգտագործել այս վիտամինի բնական աղբյուրները.

  • նուշ
  • արևածաղկի ձեթ
  • արևածաղկի սերմեր

 

 

Կոճապղպեղ

Այս արժեքավոր արմատը վաղուց արդեն շատերն են կերել ոչ միայն իր համային հատկությունների, այլև արյան մակարդման վրա ազդելու ունակության պատճառով:



Դա պայմանավորված է նրանով, որ կոճապղպեղը պարունակում է բնական սալիցիլատներ:

Բայց պետք է հասկանալ, որ կոճապղպեղի զարմանալի հատկությունները հաստատող հստակ գիտական ​​ապացույցներ չկան։ Գիտնականներն ասում են, որ ավելի շատ հետազոտություններ են անհրաժեշտ:



Ամենաընթերցվածը