Ես տեսա, թե ինչպես են լվանում խոհանոցային սրբիչները Չինաստանում․ Ես զարմացա, որ մեր տնային տնտեսուհիները նախկինում չէին մտածել այս մասին
Խոհանոցային սրբիչները ամբողջական մաքրության և սպիտակության համար լվանալը բավականին դժվար, երբեմն նաև երկարատև գործընթաց է: Իսկ որոշ, հատկապես դժվար դեպքերում, տեքստիլը պետք է ուղղակի դեն նետել։
Միևնույն ժամանակ, մաքուր սրբիչների խնդիրն արդեն ստիպել է աշխատել տնային տնտեսուհիների ցանկացած սերնդի միտքը, բայց դեռևս չկա մեկ խորհուրդ, թե ինչպես ձեր սրբիչները բերել նորմայի, մաքուր վիճակի՝ առանց վնասակար և թունավոր նյութերի օգտագործման։
Եթե օգտագործվում եք սպիտակեցնող միջոցներ, ապա դրանք բացի բծերը հեռացնելուց, շատ արագ գործվածքները դարձնում են անպիտան՝ մանրաթելերը բարակում են, պատռվում, սրբիչը պարզապես դեն պետք է նետել։ Չինաստանում ես իմացա մեկ հետաքրքիր գաղտնիք, թե ինչպես կարելի է կարգի բերել տնային գործվածքները:
Ձեզ անհրաժեշտ կլինեն հետևյալ բաղադրիչները.
Սոդա - 1 թեյի գդալ
բուսական յուղ - 1 ճաշի գդալ
սպիտակեցնող միջոց - 0,5 բաժակ
լվացքի փոշի - կես բաժակ
Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք եռման ջրի մեջ և թրջում սրբիչները։ Թողնում ենք 4-5 ժամ։
Այս պրոցեդուրայից հետո ողողեք սրբիչները և լվացեք դրանք լվացքի մեքենայով՝ մշտականի պես։