Ես չորացնում եմ յասամանն ու պատրաստում թուրմ՝ այն ձեզ կփրկի շատ հիվանդություններից
Մայիսի սկզբին յասամանները սկսում են ծաղկել ամենուր: Ուստի ես ուզում եմ պատմել, թե ինչպես կարելի է դրա օգնությամբ ազատվել որոշ հիվանդություններից։
Հոդացավը, արթրոզը, մեջքի ցավը հանդարտեցնելու համար 3 ծաղկած սպիտակ յասամանները լցնել 0,5 լիտր եռման ջրի մեջ, թողնել 3 օր սառնարանում, քամել և ընդունել 1 ճ.գ. ինֆուզիոն օրական 3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ 45 օր:
3-ամսյա ընդմիջումից հետո կրկնել բուժման կուրսը։ Այնուհետև պատրաստել և ընդունել ինֆուզիոն ըստ անհրաժեշտության։ Քանի որ յասամանի ծաղկման շրջանը կարճ է, խորհուրդ եմ տալիս չորացնել այն հետագա օգտագործման համար։
Բրոնխիտը բուժվում է յասամանի թուրմով։ Անհրաժեշտ է ապակե տարայի մեջ լցնել յասաման, օղի լցնել վրան, թողնել 10 օր սենյակային ջերմաստիճանի մութ տեղում, իսկ հետո երեկոյան քնելուց առաջ 30 մլ թուրմը լուծել մեկ բաժակ թունդ թեյի մեջ, իսկ լուծույթը խմել գիշերը փոքր կումերով։ Բուժման կուրսը 3 օր է։
Շատերը տառապում են ոտքերի կոշտուկներից։ Դրանց բուժմանը կօգնի բուրավետ յասամանը։ Հարկավոր է յասամանի կանաչ տերեւի վրա օճառ լցնել, ապա դնել խնդրահարույց հատվածին և վիրակապով ամրացնել։
Ամեն օր փոխեք կոմպրեսը, մինչև ցավոտ գոյացությունները լիովին անհետանան։
Տուբերկուլոզ. Հավասար մասերով խառնեք յասամանի մանրացված տերեւներն ու Սուրբ Հովհաննեսի զավակի խոտաբույսերը։ Լրացրեք լիտրանոց տարայի երկու երրորդը և վրան լցրեք 1 լիտր օղի (հարմարության համար կարող եք վերցնել ավելի մեծ բանկա): Թողնել 1 շաբաթ թրմվի: Ընդունել ճաշի գդալ օրը 2 անգամ՝ ուտելուց առաջ։
Էպիլեպսիա. 1 թեյի գդալ ծաղիկներին լցնել մեկ բաժակ եռման ջուր, թողնել 15-20 րոպե, խմել կես բաժակ և նույնիսկ մեկ բաժակ՝ օրը 2-3 անգամ։
Վարիկոզ. Ծաղիկների մի լիքը բանկայի մեջ ամբողջությամբ լցնել օղի, թրմել առնվազն մեկ ամիս։ Գիշերը լոսյոններ և կոմպրեսներ պատրաստեք այս զնագվածից և կիրառեք։
Հակացուցումներ
Յասամանի ծաղիկների թուրմը հակացուցված է ամենորեայի դեպքում՝ կանանց մոտ դաշտանի երկար ուշացումը: Չնայած յասամանն օգտագործվում է երիկամների որոշ բորբոքային հիվանդությունների դեպքում, այն չի կարող նշանակվել երիկամային քրոնիկ անբավարարության՝ գլոմերուլոնեֆրիտի դեպքում։