Ես ծամում եմ կտավատի սերմը դատարկ ստամոքսին և ջուր խմում. Ես ուզում եմ ձեզ պատմել իմ արդյունքի մասին

Դիտումներ 1995

Ես ծամում եմ կտավատի սերմը դատարկ ստամոքսին և ջուր խմում. Ես ուզում եմ ձեզ պատմել իմ արդյունքի մասին

Երկար տարիներ ես առավոտյան մի քանի կտավատի սերմ եմ ուտում և սա համարում եմ իմ առողջական վիճակի պատճառներից մեկը։ Այնպես որ, ես չեմ հիշում, թե որքան ժամանակ առաջ այցելեցի բժիշկներին: Եվ ամեն ինչ այս մթերքի շնորհիվ, որի հրաշալի հատկությունների մասին ես իմացա տատիկիցս:

 

 

Կտավատի սերմերը օգտակար միկրոտարրերի իսկական պահեստ են։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալցիում, մանգան, մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, նատրիում, պղինձ։
 



Իսկ կտավատի՝ օրգանիզմից ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները հեռացնելու ունակությունը կօգնի էլ ավելի արագ ազատվել ատելի կիլոգրամներից։ Կտավատի սերմերով օրգանիզմի մաքրումը նիհարելու հիանալի միջոց է:
Կտավատի սերմերը մազերի, մաշկի և եղունգների համար հիանալի միջոց են: Պոլիհագեցած թթուների, ինչպես նաև A, B, E վիտամինների շնորհիվ մազերը դառնում են ավելի հարթ և փայլուն, եղունգները դառնում են ամուր, իսկ մաշկը՝ երիտասարդանում է։

 


Սերմերի մեջ պարունակվող բաղադրիչները բարենպաստ ազդեցություն են ունենում շրջանառության աշխատանքի վրա, օգնում են բարելավել լյարդի աշխատանքը, մեծացնում են ուժը, բարելավում են տեսողությունը և նույնիսկ կանխում քաղցկեղի զարգացումը: 
Դիետոլոգները հատկապես շեշտում են աղացած սերմերի հիանալի համադրությունը մարմելադի կամ մեղրի հետ։

 



Չնայած օգտակար հատկությունների հսկայական ցանկին, չի կարելի չարաշահել կտավատի սերմերի ընդունումը։ Օրական թույլատրվում է ոչ ավելի, քան 2 ճաշի գդալ:

 

 

Հատկապես ուշադիր պետք է լինեն հղիները, ինչպես նաև երիկամների, աղիների, լեղապարկի և միզապարկի հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։ Նրանց խստորեն խորհուրդ է տրվում նախքան կտավատի սերմեր օգտագործելը խորհրդակցել բժշկի հետ։

 

 



Ամենաընթերցվածը