Ես այլևս հավ չեմ խաշում և չեմ տապակում․ Ես այն լցնում եմ այս հեղուկի և ստանում համեղ ընթրիք (գերազանց բաղադրատոմս)
Երբեք չէի մտածի, որ ամենասովորական կեֆիրը կարող է այդքան լավ ընդգծել հավի համը։ Սա շատ արագ և հեշտ պատրաստվող բաղադրատոմս է։
Ամենակարևորն այն է, որ ընդհանրապես պետք չէ կանգնել վառարանի մոտ։ Այս բաղադրատոմսը իդեալական է նրանց համար, ովքեր չեն ցանկանում հոգնել աշխատանքից հետո ճաշ պատրաստելով:
Ամեն ինչ հնարավորինս պարզ և արագ է: Այս ուտեստի համար կարող եք օգտագործել հավի ցանկացած մաս։ Եկեք անցնենք պատրաստման գործընթացին:
Հավի միսը դրեք խորը տարայի մեջ։ Այնուհետև սոխը մանր կտրատել։
Հետո ավելացնում եմ աղ, աղացած սև պղպեղ, քաղցր պապրիկան և մանր կտրատած սխտորը։ Ամեն ինչ խառնում եմ:
Հետո հավի միսը լցնում եմ կեֆիրի մեջ։ Ճաշատեսակի պարունակությունը խառնում եմ, հավի միսը 20-30 րոպե թողնում եմ մարինացնելու։ Կես ժամ հետո կեֆիրից հանում եմ միսը։
Այդ ընթացքում մաքրում եմ կարտոֆիլը և մանր կտրատում։
Թխելու համար նախատեսված ափսեն յուղում եմ բուսայուղով և մեջը լցնում կարտոֆիլը կեֆիրի մնացորդի հետ միասին։ Կարտոֆիլը գդալով հավասարաչափ բաշխում եմ կաղապարի ամբողջ մակերեսով։
Միսը դնում եմ կարտոֆիլի վրա և ուտեստը դնում եմ նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50-70 րոպե։