Երեխաներս շատ են սիրում թփով տոլմա․ Միշտ այս բաղադրատոմսով եմ պատրաստում և շատ համեղ է ստացվում

Դիտումներ 7317

Երեխաներս շատ են սիրում թփով տոլմա․ Միշտ այս բաղադրատոմսով եմ պատրաստում և շատ համեղ է ստացվում

Բաղադրիչներ․

երկար բրինձ - 1 բաժակ

տավարի միս - 1 կգ

խոզի միս - 300 գ

սոխ - 600 գ

չորացրած թարխուն - 4 ճ.գ.

չորացրած ռեհան - 4 ճ.գ.

չորացրած անանուխ - 0,5 թեյի գդալ

սխտոր - 1 գլուխ

խաղողի տերևներ (պահածոյացված) - 400 գ

կարագ - 3-4 ճ.գ.

աղ ըստ ճաշակի

աղացած պապրիկա ըստ ճաշակի

սամիթ, մաղադանոս

ջուր

Սոուսի համար․

թթվասեր - 250 գ

վարունգ - 1 հատ

սխտոր - 1 պճեղ

աղացած համեմ - 1/2 թ.գ

աղ - ըստ ճաշակի

սամիթ - 3-4 ճյուղ

 



Մաքրել սոխը, սխտորը: Խաղողի տերեւները լվանալ տաք ջրով, խնամքով շարել ափսեի վրա։ Բրինձը մի քանի անգամ լվանալ սառը ջրով։ Լվացեք տավարի և խոզի միսը: Մսաղացի միջոցով աղացեք միսը, սոխը, սխտորը, թարմ սամիթը, մաղադանոսը: Աղացած մսին ​​ավելացնել բրինձը, չորացրած ռեհանն ու թարխունը։ Լավ խառնել, ավելացնել աղ ու պապրիկա։ Կափարիչով փակել աղացած միսը և թողնել ամբողջ գիշեր սառնարանում։

Խաղողի տերևները ափսեի վրա դնել, վրան լցնել աղացած միսը և փաթաթել։

 

 

Տոլմաները գեղեցիկ շարքերով դնել կաթսայի մեջ։  Ես օգտագործում եմ չուգունե թավան, ինչպես մայրս է սովորեցրել ինձ:  Նա ասաց, որ չուգունի մեջ տոլման համեղ է ստացվում։  Վերջում պետք է մի քանի խաղողի տերեւ դնել, ապա՝ վերին շերտին ափսե։  Լցնել ջուր, որպեսզի ծածկի ափսեն: Կափարիչով կաթսան փակել և մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ կամ մի փոքր ավելի եփ գալ։



Մինչ տոլման եփվում է, պատրաստում ենք սոուսը։  Վարունգը լավ լվացեք։  Քերել կոպիտ քերիչով։  Դնում ենք ամանի մեջ։  Թթվասերը պատառաքաղով հարել, ավելացնել վարունգին։ 

 

 

Ավելացնել մանր կտրատած սամիթ, սխտոր (կարող եք առանց դրա), համեմ, աղ։  Խառնել, դնել սառնարանը կես ժամ։

Պատրաստ լինելուն պես տոլման մատուցում ենք սոուսով։ Բարի ախորժակ։



Ամենաընթերցվածը