Երբևէ մտածե՞լ եք, թե ինչու են սուրճը մատուցում մեկ բաժակ ջրի հետ․ Ձեզ կասենք ինչու
Այս հինավուրց գեղեցիկ ավանդույթը գործնական նշանակություն ունի. սուրճի նման ըմպելիքն իսկապես պետք է մատուցել ջրի հետ միասին։
Սուրճի հատիկը պարունակում է կոֆեին կոչվող հայտնի կազդուրիչ ալկալոիդը, որն ունի ընդգծված տոնիկ ազդեցություն։
Լուծվող սուրճի արտադրության մեջ օգտագործվում է հատիկի միայն ներքին մասը. արտաքին կեղևն առանձնացվում է և օգտագործվում է դեղամիջոցների կամ էներգետիկ ըմպելիքների մեջ:
Երբ մենք սուրճ ենք խմում, ալկալոիդները միաժամանակ մտնում են մեր օրգանիզմ և նպաստում արյան վատ շրջանառությանը:
Երիկամներում արյան հոսքը չխանգարելու համար պետք է սուրճի յուրաքանչյուր կումից հետո մի կում ջուր խմել։
Նրանք, ովքեր վախենում են սուրճ խմել արյան բարձր ճնշման վտանգի պատճառով, սովորական ջուրը կարող է հիանալի աշխատանք կատարել. այն կարող է թուլացնել կոֆեինի ազդեցությունը։
Սուրճը պարունակում է պիգմենտ, որը գունաթափում է ատամի էմալը: Բայց եթե ամեն կումից հետո մի քիչ ջուր խմեք, ապա պիգմենտը չի հասցնի ներծծվել, և ատամները կմնան նույնքան սպիտակ, որքան եղել են։