Երբ սննդաբանը խորհուրդ տվեց ՍԱ ուտել, ես շատ զարմացա, բայց մարմինս ասաց, շնորհակալություն:
Խոհարարության մեջ բոլորը փորձում են գերազանցել՝ նախապատվություն տալով այնպիսի մթերքներին, որոնք և՛ լավ տեսք ունեն, և՛ մատչելի գներ: Կենտրոնանալով այս երկու կատեգորիաների վրա՝ շատերն անտեսում են հավով մթերքը, որը ոչ պակաս արժեքավոր է, քան մաքուր միսը:
Ինչու՞ պետք է հավի ստամոքս ուտել
Հակատարիքային միջոց
Հավի ստամոքսում սպիտակուցի բարձր պարունակությունը ապահովում է արագ նյութափոխանակություն, իսկ սելենը դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը և կանխում ուռուցքների առաջացումը: Սելենը մասնակցում է տասնյակ հորմոնների և ֆերմենտների ձևավորմանը, և այն ոչ պակաս կարևոր է վահանաձև գեղձի աշխատանքի համար, քան յոդը: Օրգանիզմում սելենի ճիշտ հավասարակշռությունը մեծացնում է կյանքի տևողությունը: Հավի ստամոքսից պատրաստված ուտեստները կօգնեն երկար տարիներ մնալ երիտասարդ և առողջ։
Վիտամինների պահեստ
Սա անփոխարինելի գործիք է ձմեռային վիրուսների դեմ պայքարելու համար: Բացի այդ, հավի ստամոքսը հարուստ է վիտամին B9-ով` ֆոլաթթուով: Այն նպաստում է արագ վերածնմանը և բջիջների բաժանմանը` ապահովելով մարմնի բոլոր հյուսվածքների աշխատանքը։
Այս ենթամթերքը պարունակում է՝ պղինձ, մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալիում, մանգան։ Հավի ստամոքսը խորհուրդ է տրվում օգտագործել սակավարյունությամբ տառապողներին, քանի որ դրանցում ավելի քան բավարար երկաթ կա։
Դեղորայք երիկամների համար
Հավի ստամոքսը բնական սորբենտ է և օգնում է երիկամներին լավ աշխատել։
Հավի ենթամթերք պատրաստելիս սովորական սխալը եղել և մնում է չիմանալը, թե որքան պետք է եփել հավի ստամոքսը: Երիտասարդ թռչնի ստամոքսը պատրաստ կլինի 40 րոպեում, իսկ հասունը կամ ծերը՝ 2 ժամում։ Նման երկար եփման ժամանակը պայմանավորված է նրանով, որ ստամոքսի հյուսվածքը կոշտ է և պետք է պատշաճ կերպով փափկացվի։
Որակյալ ենթամթերք ընտրելիս ուշադրություն դարձրեք, որ դրանք պետք է լինեն մաքուր և փայլուն։ Հավի ստամոքսը կարելի է խաշել, շոգեխաշել կամ տապակել և մատուցել խորովածի սոուսով և հյութալի կանաչիով։ Օգտագործելով դրանք ցանկացած ձևով, դուք զգալիորեն կբարելավեք ձեր ինքնազգացողությունը:
Կիսվեք մեր հոդվածով ձեր սիրելիների հետ և հոգ տանեք ձեր առողջության մասին: Դա ամենևին էլ դժվար չէ։