Մինչ սուշի ուտելը անպայման իմացեք այս մասին
Ռեստորաններում և տանը պատվերներ կատարելիս ամենահայտնի ուտեստներից մեկը սուշին է։ Հիմնական բաղադրիչը՝ հում ձուկը, կարող է առաջացնել հիվանդությունների մի ամբողջ փունջ։
Ամռանը դրանց մակարդակը բարձրանում է։ Հաճախորդների մեծ հոսքի պատճառով ռեստորանները (հատկապես բաց պատշգամբ ունեցողները) ահռելի ճնշման տակ են։ Հաճախ նրանք մթերում են հետագայի համար՝ չկարողանալով բոլորը դնել սառնարաններում:
Օդի ջերմաստիճանի բարձրացումը հանգեցնում է նրան, որ սնունդը սկսում է սովորականից ավելի արագ փչանալ։ Նման պայմաններում ախտածին բակտերիաները ավելի ինտենսիվ են բազմանում։
Սա բարդ աղիքային վարակների պատճառ է դառնում: Թունավորման ծանր ձևերը հանգեցնում են ջրազրկման, երբեմն էլ ավարտվում են մահով:
Ջերմությունը բարենպաստ միջավայր է մակաբույծների զարգացման համար։ Յուրաքանչյուր ոք, ով ուտում է հում ձուկ, կարող է վարակվել դրանցով։
Բացի այդ, որոշ հաստատություններ գումար խնայելու համար գնում են որակի ստուգումներ չանցած ձուկ։ Չափազանց դժվար է որոշել, թե ինչ վիճակում են այն դրանք, որոնք վաճառում են ռեստորանները։
Եթե տանը պատվիրում եք սուշի, ապա կերեք այն որքան հնարավոր է շուտ։ Որքան երկար եք պահում ուտեստը, այնքան ավելի մեծ է հիվանդանալու վտանգը։