Ենթաստամոքսային գեղձը մարդու մարմնի կարևոր ներքին օրգաններից է, որը պատասխանատու է մեր մարսողության համար. Ենթաստամոքսային գեղձի բուժում ժողովրդական մեթոդներով
Բաղադրատոմս թիվ 1. Սամիթի սերմեր
1 թեյի գդալ սամիթի սերմերի վրա լցնել 1 բաժակ եռման ջուր և թողնել այդպես մեկ ժամ։ Խմեք այն մեկ օրվա ընթացքում։
Բաղադրատոմս № 2. Վարսակ
Վարսակի ալյուրը վաղուց համարվում էր ենթաստամոքսային գեղձի լավագույն բուժիչ մթերիքներից մեկը։
Ամենաօգտակարը սովորական շիլան է՝ առանց ձեթ ու աղ ավելացնելու։ Կերեք այն օրը մի քանի անգամ մեկ շաբաթ։
Բաղադրատոմս թիվ 3. Կիտրոն + մաղադանոս + սխտոր
Վերցրեք 1 կիլոգրամ կիտրոն, 300 գրամ սխտոր և 300 գրամ մաղադանոս։ Բոլոր բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով և խառնել։ Խառնուրդը պահել սառնարանում, նախընտրելի է ապակե տարայի մեջ։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական երեք անգամ ուտելուց 15 րոպե առաջ։
Ժողովրդական այս դեղամիջոցի ազդեցությունն ուժեղացնելու համար այն խմեք ելակի, հապալասի տերեւներից հատուկ թուրմ, որը պատրաստվում է հետևյալ կերպ՝ վերցնել նշված տերևները, ինչպես նաև հատապտուղները։ Չափել ամեն ինչ հավասար մասերով և դնելով թերմոսի մեջ՝ լցնել եռման ջրով։ Թողնել մի քանի ժամ։ Այն պետք է խմել այսպես՝ խմել 1 թեյի գդալ վերը նշված խառնուրդից 1/3 բաժակ թուրմով։ Այս բավական արդյունավետ մեթոդը պետք է կիրառվի երեք ամիս:
Բաղադրատոմս 4. Կեֆիր և հնդկաձավար․
Հաջորդ միջոցը պետք է պատրաստել երեկոյան։ Վերցրեք 0,5 լիտր կեֆիր և 1 բաժակ հնդկաձավար։ Հացահատիկը մանրակրկիտ ողողեք, լցրեք կեֆիրը և թողեք թրմվի։ 12 ժամ հետո ստացված խառնուրդը բաժանեք երկու հավասար մասերի, որոնցից մեկը ուտում եք որպես նախաճաշ, իսկ երկրորդը՝ ընթրիք։ Օգտակար կլինի առնվազն 2-3 օր անել առանց այլ սննդի։ Այնուհետև, ճաշի համար դուք կարող եք ուտել շոգեխաշած բանջարեղեն։ Նման դիետայից 10 օր հետո նույնպես 10 օր ընդմիջեք և նորից կրկնեք բուժման կուրսը։