Ենթաստամոքսային գեղձը չի գոյատևի. Բժիշկը ասաց, թե ինչ և ինչու չի կարելի սա ուտել

Դիտումներ 1301

Ենթաստամոքսային գեղձը չի գոյատևի. Բժիշկը ասաց, թե ինչ և ինչու չի կարելի սա ուտել

Ենթաստամոքսային գեղձը տառապում է ճարպերով հագեցած սննդակարգից։

Միաժամանակ, ինչպես նշել է գաստրոէնտերոլոգ Սերգեյ Վյալովը, ամեն օր յուղոտ միս, տորթեր և այլն ուտելու կարիք չկա։
Բավական է միայն ամեն առավոտ ուտել պարզ և թեթև ուտեստ։ Խոսքը պանրով ու կարագով սենդվիչների մասին է։

 



«Կա մի մթերք, որը սխալմամբ չի դասակարգվում որպես ճարպային, բայց դրա մեջ կենդանական ճարպերի պարունակությունը կազմում է մոտ 50%: Սա պանիրն է»,- բժշկի մեջբերում է:
Բայց պետք չէ ամբողջությամբ հրաժարվել պանրից:
Այն ընդունելի է սննդակարգում, սակայն պետք է հիշել, որ հնարավոր չէ չափն անցնել, այլապես առողջական խնդիրներ կառաջանան։

 



Բացի այդ, ինչպես նշել է Վյալովը, պետք է նկատի ունենալ, որ պանիրը չի կարելի համատեղել որոշ մթերքների հետ։
Եթե ​​կարագը համադրեք հացի և պանրի հետ, ապա արդյունքում օրգանիզմը լուրջ բեռ կունենա, խոլեստերին, արյունատար անոթների աթերոսկլերոզի զարգացումը կարագանա, և ենթաստամոքսային գեղձը կտուժի։

 



Ամենաընթերցվածը