Ենթաստամոքսային գեղձից ոչինչ չի մնա. երեք վտանգավոր մթերքներ, որոնք ամեն օր ուտում ենք

Դիտումներ 939

Ենթաստամոքսային գեղձից ոչինչ չի մնա. երեք վտանգավոր մթերքներ, որոնք ամեն օր ուտում ենք

Բժշկի խոսքով՝ պետք է զգույշ լինել ճարպերի օգտագործման հարցում. Եվ սա ոչ միայն բանջարեղենն ու կարագն է, հարուստ արգանակները, ճարպոտ տապակած միսը, այլ նաև մթերքներ, որոնք համարվում են «չափազանց առողջարար»: Օրինակ՝ նույն ավոկադոն։

 

 

Բացի ճարպից, ենթաստամոքսային գեղձի հիմնական թշնամիները քաղցր և ապխտած են մթերքներն, զգուշացրել է գաստրոէնտերոլոգ Օլգա Շվեյկինան։



Այս ապրանքները, հատկապես քրոնիկ պանկրեատիտի դեպքում, լավագույնս թողնվեն անցյալում և, իհարկե, ներառված չեն ամենօրյա ճաշացանկում, ինչպես շատերն են սովոր:

 

 

Եթե ​​արդեն իսկ ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներ կան (որպես կանոն, օրգանի աշխատանքի խախտումը ճարպոտ կերակուրներ ուտելուց հետո առաջ է բերում եզերք, սրտխառնոց, անհանգստություն), ապա չպետք է սովորական սխալներ թույլ տաք, որոնք միայն կվատթարացնեն վիճակը:

 



Ավելի վաղ Միխայիլ Կուտուշովը խոսել էր ենթաստամոքսային գեղձի կանխարգելման ու ենթաստամոքսային գեղձի բնականոն գործունեությունը վերականգնելու ուղիների մասին։ Մասնագետը խորհուրդ տվեց ճաշատեսակների մեջ համադրել համեմունքներ, ինչպիսիք են քրքումը, կոճապղպեղը, սև հիլը՝ կենտրոնանալով «թեթև» մթերքների վրա։



Ամենաընթերցվածը