Ելակի մուրաբան արդեն 40 տարի է այսպես եմ պատրաստում․ Հատիկները շատ ձիգ են մնում
Լավագույն սեզոնն է ելակի մուրաբա պատրաստելու համար։ Ձեզ եմ ուզում առաջարկեմ իմ բաղադրատոմսը, որը արդեն 40 տարի է պատրաստում եմ։
Ամենահեշտ, համեղ և որակյալ մուրաբան է ստացվում այս բաղադրատոմսից, իսկ ամենակարևորը հատիկները ձիգ են մնում։
Բաղադրամասեր
1 կգ ելակին ՝
1 կգ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
Լվացեք ելակները, կտրեք պոչերը։ Ընտրեք միջին չափի ելակներ, ոչ շատ մեծ, ոչ շատ փոքր։ Ելակի վրա ավելացնել շաքարավազը և զգուշությամբ խառնել։
Ելակը շաքարավազի հետ թողնում ենք 6-8 ժամ, կարող եք ամբողջ գիշեր։ Այդ ընթացքում տարայի մեջ շատ հյութ է գոյանում։
Այնուհետև խառնել և դնել կրակի վրա։ Հասցնել եռման աստիճանի, կրակն անջատել։ Ստացված փրփուրը հեռացնել։ Թողնում ենք 4-6 ժամ։ Այնուհետև նորից բերեք եռման աստիճանի և կրկին անջատեք կրակը։ Թողնում ենք 4-6 ժամ։
Ստերիլիզացրեք բանկաները։
Ելակի մուրաբան երրորդ անգամ բերեք եռման աստիճանի և եփեք 5 րոպե, այնուհետև վերցրեք կրակի վրայից։
Ելակի արդեն պատրաստի մուրաբան լցրեք ստերիլիզացրած բանկաների մեջ։ Պտուտակեք կափարիչները:
Տարաները գլխիվայր շրջեք և ծածկեք վերմակով, որպեսզի ամբողջովին սառչի։ Պահպանեք մուրաբան զով տեղում։
Դասական ելակի մուրաբան պատրաստ է։