Դուք կապշեք․ Ինչու՞ են բժիշկները խորհուրդ տալիս հրաժարվել ցածր յուղայնությամբ սննդից․ Էնդոկրինոլոգի մեկնաբանությունը

Դիտումներ 692

Դուք կապշեք․ Ինչու՞ են բժիշկները խորհուրդ տալիս հրաժարվել ցածր յուղայնությամբ սննդից․ Էնդոկրինոլոգի մեկնաբանությունը

Ասում, որ ցածր յուղայնությամբ սնունդն ավելի առողջարար է, քան սովորական սնունդը: Շատերը, ովքեր ցանկանում են նիհարել, դիետա են կազմում նման մթերքների հիման վրա։

Բայց քչերը գիտեն, որ եթե չափն անցնեք նման սննդի ընդունման մեջ, ապա կարող են սկսվել առողջական խնդիրներ։

Այսպիսի հայտարարություն է արել էնդոկրինոլոգ Արսենի Ռուսանովը։

Մասնագետն ասաց, որ ճարպերն անհրաժեշտ են մարմնի բջիջների կառուցման, հորմոնների սինթեզի և այլնի համար։

 



Ուստի անհնար է սննդակարգից բացառել ճարպերը։ Եթե ​​մարդը որոշել է դա անել, ապա նա վտանգի է ենթարկվում օրգանիզմում օգտակար տարրերի դեֆիցիտի հետ։

Եթե ​​սառնարանում ցածր յուղայնությամբ մթերքներ կան, ապա դրանք կարող են ուտել նրանք, ովքեր տառապում են քրոնիկ հիվանդություններից կամ ավելորդ կիլոգրամներից։

 



Երբեմն ցածր յուղայնությամբ սնունդը հարմար է նրանց, ովքեր տառապում են աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններից, ինչպես նաև այն տղամարդկանց և կանանց համար, ովքեր հետևում են հատուկ սննդակարգի։

Մնացած բոլորը չպետք է ընդունեն նման սնունդ, բայց դուք կարող եք այն ավելացնել ճաշացանկին միայն բացառության կարգով։



Ամենաընթերցվածը