Դիետոլոգ Ստրոկովն անվանել է հակատարիքային «սուպերմթերքներ», որոնք «երիտասարդության բանալին» են
Բժշկի խոսքով՝ կարոտինոիդներով հարուստ մթերքների օգտագործումը կարող է հարթել կնճիռները, մեծացնել կոլագենի արտադրությունը, պաշտպանել մաշկը բջջային մակարդակում։
Չնայած մաշկի խնամքի թանկարժեք միջոցների և մաշկի խնամքի միջոցների շուրջ բարձրացված աղմուկին, բժիշկը կիսվեց, որ կա մի բան՝ շատ ավելի էժան և շատ ավելի արդյունավետ
Բժիշկը բացատրեց, որ վառ գույնի մրգերն ու բանջարեղենը ձեր կերակուրներին տալիս են ավելին, քան պարզապես հաճելի համ:
Թեև կարող է քիչ հավանական թվալ, որ ձեր ընթրիքը կարող է նման տպավորիչ օգուտներ բերել մաշկի վրա, գիտությունն այլ բան է ասում:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կոլագենի մակարդակը և կնճիռները կարող են զգալիորեն բարելավվել սննդակարգի միջոցով:
Մի քանի լայնածավալ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ նրանք, ովքեր ավելի շատ բանջարեղեն են ուտում, ունեն շատ ավելի քիչ կնճիռներ և ավելի հարթ մաշկ: Մի ուսումնասիրություն ցույց է տվել, որ շատ գունավոր բանջարեղեն ուտելը՝ մոտ 250 գրամ օրական, ավելի երիտասարդ տեսք ունենալու բանալին է:
Կարոտինոիդներ պարունակող բանջարեղենը պատասխանատու է մաշկի երիտասարդության համար։
Բուսական այս միացությունները գազարին, մանգոյին և լոլիկին տալիս են վառ կարմիր և նարնջագույն գույն։
Լաբորատոր թեստերում ցույց է տրվել, որ կարոտինոիդները պաշտպանում են մաշկի կոլագեն արտադրող ֆիբրոբլաստները ուլտրամանուշակագույն ճառագայթման և օքսիդատիվ սթրեսի հետևանքով առաջացած վնասներից, որոնք մաշկի ծերացման հիմնական գործոններն են:
Նրանք բարձրացնում են կոլագենի և խոնավության մակարդակը, բարելավում են կնճիռներն ու մաշկի ամրությունը և բարելավում մաշկի կառուցվածքը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։