Դափնու տերևների կախարդական հատկությունները, որոնց մասին դուք հավանաբար չգիտեիք

Դիտումներ 551

Դափնու տերևների կախարդական հատկությունները, որոնց մասին դուք հավանաբար չգիտեիք

Դափնու տերեւը  խոհանոցի մշտական ​​բնակիչն է։ Ի վերջո, այս միջերկրածովյան համեմունքն օգտագործվում է խոհարարության մեջ ամենուր. դափնու հետ շատ ավելի համեղ են ապուրները, շոգեխաշած ու տապակած միսը, մարինադներ ու սոուսները:

Այս համեմունքը պարունակում է եթերայուղեր, ֆիտոնսիդներ, դաբաղանյութեր, ինչպես նաև օրգանական թթուներ։

 

 

Սա բնական հակաբիոտիկ է՝ հիանալի հակաբորբոքային գործողությամբ:

Չորացնելիս դափնու տերևն իր բաղադրության մեջ պահպանում է բոլոր օգտակար նյութերը։ Այս բաղադրատոմսերի համար օգտագործվում է հենց չորացած դափնու տերևը: Թուրմերի պատրաստման համար օգտագործեք կավե կամ արծնապատ սպասք, ոչ մի դեպքում չօգտագործեք մետաղական սպասք։



Շաքարային դիաբետի դեպքում

Դափնու տերեւի օգնությամբ կարելի է նվազեցնել շաքարի մակարդակը արյան մեջ։ Տարայի մեջ լցնել համեմունքի 10 տերեւ, լցնել 3 բաժակ եռման ջուր։ Թուրմը պատրաստ կլինի 3 ժամից։ Միջոցից ընդունեք կես բաժակ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ՝ օրը 3 անգամ։ Բուժման կուրսը 2 շաբաթ է, դրանից հետո այն պետք է ընդմիջել 2 շաբաթով։ Բաղադրատոմսը օգտակար է ոչ միայն դիաբետով հիվանդ մարդկանց, այլև նրանց համար, ովքեր ցանկանում են կարգավորել ածխաջրերի նյութափոխանակությունը։

 

 

Քաշի կորստի համար

5–6 տերեւ մանրացնել և լցնել մի բաժակ սառը ջուր, թողնել ամբողջ գիշեր։ Առավոտյան թուրմը եռացրեք 15 րոպե, ապա փակ կափարիչի տակ ևս 30 րոպե թրմել: Արգանակը քամել և խմել ուտելուց կես ժամ առաջ՝ օրը 3 անգամ։ 



Բուժման կուրսը մեկ շաբաթ է, դրանից հետո անհրաժեշտ է 2 շաբաթ պարտադիր ընդմիջում։ Արգանակը ավելի համեղ դարձնելու համար կարող եք դրան ավելացնել տարբեր համեմունքներ՝ կոճապղպեղ, սամիթ, հիլ, չորացրած մեխակ, ինչպես նաև մեղր։

Անքնության դեպքում

Դափնու տերևի հոտը հանգստացնում է ոչ ավելի վատ, քան վալերիան: Մի քանի տերև դրեք ձեր բարձի մեջ և երեխայի պես հանգիստ կքնեք: Երեխաների համար այս միջոցը հատկապես օգտակար է՝ նման արոմաթերապիան կօգնի փոքրիկին հանգիստ քնել և գիշերը քիչ արթնանալ։



Ամենաընթերցվածը