Ծիծակի մարինադ․ Ձեզ ենք ներկայացնում ծիծակի մարինադի ճիշտ պատրաստման եղանակը, ամենահամեղն է ստացվում այսպես
Արդեն ժամանակն է պահածոներ պատրաստելու։ Այս անգամ կանդրադառնանք ծիծակի մարինադին։ Այն ձմռան ամենսիրելի մարինադներից է և շատ համեղ է ստացվում այս բաղադրատոմսով։
Բաղադրատոմսը տրամադրում է Xohanoc.am-ը։
Բաղադրամասեր
1,5 կգ ծիծակ,
1/2 բաժակ շաքարավազ,
1/2 բաժակ 9% քացախ,
1/2 բաժակ բուսական յուղ,
1 ճ.գ աղ,
1 փոքր գլուխ սխտոր,
5-6 հատ դափնու տերև
10 հատ հատիկավոր պղպեղ,
2-3 մեխակ (ըստ ցանկության)
Պատրաստման եղանակը
Ինչպես հավանաբար արդեն նկատել եք, բաղադրիչների ցանկում ոչ մի կաթիլ ջուր չկա։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ ծիծակը մարինացվում է իր հյութի մեջ (առանց ջուր ավելացնելու), այն այնքան բուրավետ ու համեղ է ստացվում։
Այսպիսով, մենք գնում ենք
Նախքան որևէ բան պատրաստելը, ստերիլիզացրեք սպասքը և կափարիչները: Մարինացված պղպեղի համար հարմար է օգտագործել կես լիտրանոց բանկա, կարող եք մի փոքր ավելին օգտագործել։
Ծիծակները մանրակրկիտ լվացեք, թողեք քամվի։
Կտրեք յուրաքանչյուր ծիծակը կիսով չափ, հեռացրեք սերմերը և ցողունը:
Հիմա եկեք պատրաստենք մարինադը. Վերցնում ենք էմալապատ թավան կամ աման։ Շաքարավազ ենք լցնում։
Ավելացնել բուսայուղը, քացախը, աղը։
Ստացված զանգվածը դնում ենք կրակի վրա, ավելացնում պղպեղ, դափնու տերև մեխակ։
Խառնուրդը եփել ընդամենը մեկ րոպե, որպեսզի աղն ու շաքարն ամբողջությամբ լուծվեն։
Մաքրած սխտորը լցնել եռացող մարինադի մեջ։
Տապակի մեջ ծիծակները ավելացրեք, բայց ոչ միանգամից։ Ամբողջ ծիծակները պարզապես չեն տեղավորվում, ուստի մենք դնում ենք միայն մի մասը: Կախված պղպեղից և թավայի տրամագծից, եփել երկու-երեք-չորս քայլով։
Սկզբում կթվա, որ հեղուկը աներևակայելի փոքր է, բայց տաք մարինադի մեջ ընկղմված ծիծակները արագորեն արձակում է իր սեփական հյութը։
Ժամանակ առ ժամանակ խառնելով, ծիծակները եփել մարինադի մեջ 15 րոպե:
Ծիծակները դնել տաք և չոր ստերիլ բանկաների մեջ: Ծիծակները դառնում են կիսափափուկ, ուստի դրանք բավականին լավ տեղավորվում են բանկաների մեջ: Բանկը անմիջապես ծածկում ենք ստերիլ կափարիչով։
Կրկնում ենք պղպեղի հաջորդ մասի եփելը։
Իսկ վերջին ՝ վերջնական փուլը ՝ տարաները լցնել եռացող մարինադով, փակել բանկաները։
։