Բոլորը սա խորհուրդ են տալիս, բայց ահա թե ինչ է տեղի ունենում ձեր լյարդի և ուղեղի հետ, երբ քրքումով ջուր եք խմում
Օրական կես թեյի գդալ քրքումը կարող է ընդմիշտ փոխել ձեր կյանքը։
Քրքումն իր բազմաթիվ բուժիչ հատկությունների շնորհիվ աշխարհում ամենահայտնի համեմունքներից է։
Այնուամենայնիվ, քչերը գիտեն, որ դրա ամենօրյա օգտագործումը բարելավում է լյարդի և ուղեղի առողջությունը։
Քրքումը դարեր շարունակ օգտագործվել է լյարդի հիվանդությունների բուժման համար։ Այնուամենայնիվ, փորձագետները սկսել են ուսումնասիրել դրա ազդեցությունը լյարդի պաշտպանության առումով քսան տարի առաջ:
Նրանք պարզել են, որ քրքումը չափազանց օգտակար է իր ուժեղ հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտ ազդեցության շնորհիվ:
Դրա ակտիվ բաղադրիչը՝ կուրկումինը, նվազեցնում է լյարդի քաղցկեղի վտանգը, քանի որ այն նվազեցնում է մարդու քաղցկեղածին նյութերի (օրինակ՝ թիոացետամիդ) ազդեցությունը լյարդի վրա։
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ քրքումը բարելավում է նաև ուղեղի աշխատանքը։
Բացի այդ, նրա հակաբորբոքային հատկությունները կարող են մեծ օգնություն ցուցաբերել Ալցհեյմերի հիվանդության դեպքում, քանի որ դրանք նվազեցնում են բորբոքման և օքսիդացնող նյութերի պատճառած վնասը։ Այլ հետազոտություններ հաստատել են, որ այս հրաշք համեմունքը նույնպես օգտակար է դեպրեսիայի բուժման համար։
Մենք առաջարկում ենք մի քանի բաղադրատոմսեր, որպեսզի կարողանաք ամեն օր քրքում օգտագործել.
Քրքում և կոկոսի յուղ
1 ճ.գ քրքում
1 ճ.գ կոկոսի յուղ
2 բաժակ կոկոսի կաթ
1 պտղունց սև պղպեղ
Վերոնշյալ բաղադրիչները կաթսայի մեջ եռացրեք։
Այնուհետև թողեք, որ խառնուրդը մի փոքր սառչի և խմեք։
Այս խառնուրդը կարող եք ավելացնել նաև ապուրների, կարրիի կամ այլ բաղադրատոմսերի մեջ:
Քրքումով ջուր
1/4 թ/գդ քրքում
1-2 բաժակ ջուր
Նախ եռացրեք ջուրը, ավելացրեք քրքումը և թողեք եռա ևս 10 րոպե։
Հետո թող ըմպելիքը մի քիչ սառչի, և կարող եք խմել։