Բոլորիս կողմից շատ սիրված պասուց տոլմայի բաղադրատոմսը

Դիտումներ 771

Բոլորիս կողմից շատ սիրված պասուց տոլմայի բաղադրատոմսը

Ձեզ հարկավոր է․

Ցորեն, սիսեռ, բլղուր, ոսպ, հաճար

Սոխ - 2 հատ խոշոր

Տոմատի մածուկ - 2,0-2,5 ճ․գ․

Բուսական յուղ - 0,5 ճ․գ․

Աղացած կարմիր պղպեղ (պապրիկա և չիլի) - յուրաքանչյուրը 1,5 թեյի գդալ

Աղ - 1 ճ.գ.

Թարմ համեմ

Չորացրած ռեհան



Բոլոր հացահատիկները՝ ցորենը , բլղուրը , ցորենը և մյուս բաղադրիչները լավ լվանալ հոսող ջրի տակ, մի քանի ժամ թրջել տաք ջրի մեջ: Ապա միասին լցնել խորը ամանի մեջ:

Սոխը մանր կտրատել և 3 ճ/գ. բուսական յուղով տապակել մինչև դարչնագույն դառնա։

 

 

Խառնել մանր կտրատած համեմը, ռեհանը, տոմատի մածուկի կեսը, աղը, պղպեղը, մնացած ձեթը, ավելացնել ձավարեղենով ամանի մեջ: Մանրակրկիտ խառնել։

Թթու կաղամբը լվանալ տաք ջրով, կտրատել մեծ տերևներով։

Կաղամբի յուրաքանչյուր տերեւի վրա դնել 3-4 ճ/գ.  միջուկ, փաթաթել:

 



Փաթաթած տոլման լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղաջրի մեջ նոսրացրած տոմատի մածուկի մնացած մասը (աղաջուրը պետք է 2 սմ վերև լինի տոլմայից)։ Տոլմաների վրա ծանր իր դրեք։

 

 

Մարմանդ կրակի վրա եփում ենք 1,5-2 ժամ։

Պասուց տոլման մատուցել սառը վիճակում։



Ամենաընթերցվածը