Բժիշկը խոսել է առավոտյան ամենաօգտակար սնունդի մասին, որի շնորհիվ կզատվեք գիշերը կուտակված վնասական նյութերից

Դիտումներ 6788

Բժիշկը խոսել է առավոտյան ամենաօգտակար սնունդի մասին, որի շնորհիվ կզատվեք գիշերը կուտակված վնասական նյութերից

Առավոտյան հայտնի կերակուրը, ինչպիսին է շիլան, կարող է նույնիսկ ավելի առողջարար դարձնել մի շարք հավելումների միջոցով:

 

 

Հատուկ շիլայի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է հագեցնել օրգանիզմը օմեգա-3 ճարպերով, հակաօքսիդանտներով, ինչպես նաև օգնում է վերացնել տոքսինները։

Դիետոլոգ Լիզա Աֆինսկայան ինձ խորհուրդ տվեց առավոտյան վարսակի ալյուրով շիլա պատրաստել՝ օգտագործելով կտավատի սերմեր, նուշի կամ գետնանուշի կարագ, բուսական կաթ և բնական կակաոյի փոշի։

 



«Սա ամենահամեղ և առողջարար շոկոլադե շիլան է՝ վարսակի ալյուրով: Սերմերը հարուստ են օմեգա-3 ճարպերով՝ մաշկի սնուցման և մազերի աճի համար, բուսական կաթը կամրացնի ձեր եղունգները, իսկ նուշի կարագը (կամ գետնանուշի կարագը) կբարձրացնի մաշկի ֆոտոպաշտպանությունը»,- ասում է բժիշկը։

 

 

Մեկ չափաբաժնի համար ձեզ հարկավոր է 50 գրամ վարսակի ալյուր, մեկ ճաշի գդալ կտավատի սերմեր, մեկ ճաշի գդալ առանց շաքարի բնական կակաոյի փոշի, նույն քանակությամբ նուշի կամ առանց շաքարի գետնանուշի կարագ: Ձեզ անհրաժեշտ կլինի նաև կալցիումով հարստացված 170-200 մլ բուսական կաթ (օրինակ՝ սոյա, նուշ), մեկ թեյի գդալ մեղր և մի բուռ հատապտուղներ (կարելի է փոխարինել դեղձով կամ այլ մրգերով)։

 



Մասնագետը խորհուրդ է տալիս ստացված շիլան երեկոյան պատրաստել և մինչև առավոտ դնել սառնարանում։

 

«Բաժակի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սերմերը և կակաոն, հետո ավելացնում ենք կարագն ու կաթը, մանրակրկիտ խառնում, ծածկում թաղանթով (կամ կափարիչով, եթե բանկա եք օգտագործում) և դնում եք սառնարանը»,- պարզաբանեց բժիշկը՝ նշելով, որ մեղրը և հատապտուղները պետք է ավելացնել առավոտյան՝ ճաշատեսակը ուտելուց առաջ։



Ամենաընթերցվածը