Ի՞նչ կապ ունեն միմյանց հետ բերանի տհաճ հոտը և շաքարային դիաբետը
Շաքարախտը վտանգավոր հիվանդություն է, որն ունենում է տարբեր տհաճ հետևանքներ։
Միևնույն ժամանակ, բժիշկը երբեմն կարողանում է հիվանդի բերանի հոտից հասկանալ, թե արդյոք մարդն արյան մեջ շաքարի մակարդակի հետ կապված խնդիրներ ունի։
Պետք է նկատի ունենալ, որ շաքարախտի նշաններից մեկը բերանի տհաճ հոտն է։
Այս մասին հարցազրույցում ավելի մանրամասն է խոսել մանկաբույժ Օլգա Կաշլյակը.
Նա բացատրեց, որ մարմինը սկզբում գլյուկոզա է կուտակում թքի մեջ: Բակտերիաները մնում են որպես շերտ: Ուստի ատամները պետք է լվանալ օրական երկու անգամ՝ այլ խնդիրների առաջացման վտանգը նվազեցնելու համար:
Բացի այդ, եթե մարդուց զգացվում է ացետոնի հոտ, ապա սա շաքարախտի հստակ նշան է։ Երբ արյան շաքարի հետ կապված խնդիր կա, ապա ճարպերն օգտագործում են գլյուկոզայի սինթեզման համար։
Նրանց մնացորդները վերածվում են կետոնների, որոնք արտազատվում են թոքերից։ Ացետոնը կետոն է: Եթե հոտը մրգային է, քաղցր, ապա սա դիաբետի նշան է: Կարևոր է անհապաղ դիմել բժշկի: Սա պայման է, որը կարող է հանգեցնել կոմայի և նույնիսկ մահվան: Այս դեպքում ավելի խոցելի են համարվում նորածինները։