Բժիշկը խորհուրդ է տալիս. Այս միրգը կկանխի ոսկրերի կորուստը, գիրությունը, փորկապությունը և օստեոպորոզը. Ձեր ոսկորները ամուր կլինեն
Ոսկորների համար օգտակար սնունդ փնտրելիս և ոսկրային կորուստը կանխելու և բուժելու ժամանակ խորհուրդ ենք տալիս ուշադրություն դարձնել սալորաչիրին:
Դոկտոր Բահրամ Արջմանդին՝ Ֆլորիդայի պետական համալսարանի հետազոտող, մատնանշում է ձեր սննդակարգում սալոր ներառելու կարևորությունը, եթե անհրաժեշտ է պայքարել ոսկրային կորստի դեմ:
Նա նշում է, որ սալորը, երբ չորանում է, վերածվում է սալորաչրի և դառնում ոսկորների ամրացման լավագույն միրգը: Պարբերաբար օգտագործման արդյունքում այն արդյունավետորեն օգնում է ամրացնել ոսկորները։
Ըստ դաշտանադադարի շրջանում գտնվող կանանց նախնական ուսումնասիրությունների՝ սալորաչիրը զգալի ազդեցություն է ունենում օրգանիզմի ամրապնդման վրա։
Այն հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք պայքարում են հիվանդությունների դեմ և հանդիսանում են կալիումի և վիտամին K-ի հիանալի աղբյուր, որոնք անհրաժեշտ են ոսկորների առողջության համար:
Հետազոտության մասնակից կանայք օրական օգտագործում էին ութից տասը սալորաչիր:
Կարելի է նաև թարմ սալոր ուտել, երբ այն ավելի շատ վիտամիններ է պարունակում։
Սալորաչիրը ամենաարդյունավետ պտուղն է ոսկորների խարգելման համար:
Մինչ օրս գոյություն ունեցող գիտական հոդվածների վերանայումը եզրակացնում է, որ սալորաչիրը արդյունավետ միրգ է օստեոպորոզի կանխարգելման համար:
Հատկապես անհրաժեշտ է սալոր օգտագործել քաշի կորստի համար։
Քանի որ դրանք արգելակում են IL-17-ը, ինչը կարևոր է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար:
Սալորը օգնում է բուժել փորկապությունը։ Նրանք նաև սննդի հիանալի աղբյուր են օգտակար բակտերիաների համար: