Բժիշկը թվարկել է շամպունի բաղադրության մեջ պարունակվող վտանգավոր բաղադրիչները՝ ահա այն նյութերը, որոնք առաջացնում են քոր
Փորձագետը պատմել է, թե շամպունի բաղադրության մեջ ինչ նյութեր պետք է զգուշացնեն գնորդին.
Ալերգոլոգ-իմունոլոգ Ելենա Պարեցկայան նշել է, որ այդ բաղադրիչներից մի քանիսը կարող են տհաճ հետևանքներ առաջացնել, այդ թվում՝ քոր և այրվածք։
Բժիշկն ընդգծեց, որ առաջին հերթին պետք է զգույշ լինեն ալերգիկ ռեակցիայի հակված մարդիկ։ Նույն կանոնը վերաբերում է նրանց, ովքեր ունեն մաշկի գերզգայունություն։
Բժիշկը նշել է, որ նման դեպքերում չի կարելի գնել նատրիումի լաուրիլ սուլֆատ և նատրիումի լաուրետ սուլֆատ պարունակող ապրանքներ:
Ալերգիայով տառապողների և զգայուն մաշկի տերերի մոտ նման բաղադրիչները հաճախ առաջացնում են կարմրություն, չորություն, քոր և այրում: Պարեցկայան խորհուրդ է տվել օգտագործել առանց սուլֆատ շամպուններ, եթե առկա է նշված ախտանիշներից գոնե մեկը։
Առանձին-առանձին բժիշկը թվարկեց այն բաղադրիչները, որոնք վտանգավոր են
էկզեմայով, դերմատիտով, պսորիազով տառապող մարդկանց համար։ Այս կատեգորիայի համար շամպունի մեջ անցանկալի են հետևյալ նյութերը.
հիդանտոին
պարաբեններ
ֆորմալդեհիդ
քառատերիում
իմիդազոլիդինիլուրա
Ալերգոլոգ-իմունոլոգը նշեց, որ զանգվածային շուկաների դարակներում հաճախ կարելի է գտնել շամպուններ և կոսմետիկա՝ բաղադրության մեջ այդ նյութերով։ Բժշկի խոսքով՝ դեղատներում նման ապրանքատեսակներ շատ ավելի քիչ են։