Բժիշկները այս մասին լռում են. 7 մթերք, որոնք ավելի լավ են մաքրում օրգանիզմը, քան ցանկացած դեղամիջոց
Սպիտակ կաղամբ
Կաղամբը պարունակում է հսկայական քանակությամբ սննդային մանրաթելեր։ Նաև կաղամբն ունի օրգանական թթուներ, որոնք դրականորեն ազդում են մարսողության վրա և կայունացնում միկրոֆլորան: Այնուամենայնիվ, սա դեռ ամենը չէ: Այն պարունակում է բավականին հազվագյուտ U վիտամին, որը «սպանում է» վտանգավոր նյութերը և մասնակցում է վիտամինների սինթեզին և նույնիսկ բուժում խոցերը։
Կարմիր ճակնդեղ
Կարմիր ճակնդեղը համար մեկ մարմինը մաքրող միջոցն է: Նախ, ճակնդեղը պարունակում է մանրաթելեր, պղինձ, ֆոսֆոր, վիտամին C և մի շարք օգտակար թթուներ, որոնք բարելավում են մարսողությունը և ոչնչացնում փտած բակտերիաները աղիքներում: Երկրորդ՝ այն պարունակում է «բետաին» լիպոտրոպ նյութ, որը ստիպում է լյարդին ավելի լավ ազատվել տոքսիններից։
Սխտոր
Ավելի քան 400 օգտակար բաղադրիչ կա ընդամենը մեկ պճեղ սխտորի մեջ։ Այս բաղադրիչները մաքրում են արյունատար անոթները, նվազեցնում խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ և սպանում են գլխուղեղի քաղցկեղի առաջացմանը՝ գլիոբլաստոմա բազմաձև բջիջները:
Սոխ
Սոխի մեջ ամենակարեւորը ֆիտոնսիդներն են, որոնք պահվում են եթերայուղերում։ Ֆիտոնսիդները ոչնչացնում են բակտերիաների և սնկերի մեծ մասը ընդամենը վայրկյանների ընթացքում: Բացի այդ, սոխը օգնում է բարելավել մարսողությունը և սննդանյութերի կլանումը և նույնիսկ բարելավել ախորժակը:
Խնձոր
Խնձորը կայունացնում է ամբողջ մարսողական համակարգի աշխատանքը՝ շնորհիվ պեկտինի և բջջանյութի, որոնք «կապում են» տոքսիններն ու տոքսինները: Խնձորը բարելավում է ախորժակը, օգնում ստամոքսահյութի արտադրությանը, ազատում փորկապությունից։
Ավոկադո
Շատերը, ցավոք, չգիտեն այս «հարավային» մրգի հատկությունները։ Բայց ապարդյուն։ Ավոկադոն ներառում է հիանալի նյութ՝ գլուտատիոն, որը արգելափակում է բազմաթիվ վտանգավոր քաղցկեղածինների մուտքտ օրգանիզմ՝ միաժամանակ «բեռնաթափելով» լյարդը։ Նաև ավոկադոն կայունացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, օգնում է մարսողությանը, օրգանիզմին թթվածնով մատակարարում։
Լոռամիրգ
Cranberry-ն, հավանաբար, ամենահզոր «բնական» հակաբիոտիկներից և հակավիրուսային միջոցներից մեկն է: Լոռամիրգը մաքրում է միզապարկը և ուղիները վտանգավոր բակտերիաներից: