Բժիշկն ասել է՝ եթե ուտեք սա, ապա օրգանիզմից դուրդ կգա վատ խոլեստերինը և կնիհարեք
Վիտամին B1, մագնեզիում, ցինկ, ինչպես նաև շատ բջջանյութ – այս ամենը մենք ստանում ենք սովորական վարսակի ալյուր ուտելով։ Սակայն ամենաարժեքավոր նյութը բետա-գլյուկանն է:
Բետա-գլյուկան մանրաթելը կանխում է արյան շաքարի և ինսուլինի բարձրացումն ուտելուց հետո և նվազեցնում այդ վտանգավոր վատ խոլեստերինը, ասում է սննդաբան և Ամերիկյան պրոֆեսիոնալ դիետոլոգիայի և սնուցման ասոցիացիայի անդամ Լիզա Աֆինսկայան:
«Բոլոր հացահատիկներից վարսակն ամենաարդյունավետն է խոլեստերինն իջեցնելու համար»,- գրում է դիետոլոգը Telegram-ի իր ալիքում ՝ բացատրելով, որ բետա-գլյուկանը միանում է խոլեստերինով հարուստ թուներին` աղիքներում և հեռացնում դրանք օրգանիզմից։
Առավել օգտակար ածխաջրերից մասնագետն առանձնացրել է ամբողջական և նվազագույն մշակված հացահատիկները, բանջարեղենը, մրգերն ու հատիկաընդեղենը։