Այս մթերքները մեծացնում են շաքարի զարգացման վտանգը
Մասնագետը խոսեց մթերքների ու կերակրատեսակների մասին, որոնք պետք է բացառել սննդակարգից՝ շաքարախտի զարգացման հավանականությունը նվազեցնելու համար։
Համաճարակաբան Լիդիա Սոպրունը նշել է, որ հիվանդության պատճառ կարող են դառնալ ոչ միայն քաղցրավենիքները։ Ցանկում ներառված են մթերքներ, որոնք պարունակում են «թաքնված շաքար»։
Սա շաքար է, որը մարդն օգտագործելիս չի զգում։ Բերանի խոռոչում քաղցրության զգացումը չի առաջանում, բայց աղիքները հստակ հասկանում են, որ այն քաղցր է:
Բժիշկը նշեց, որ սոուսների, մայոնեզի, կետչուփի, երշիկեղենի, արագ սննդի, թթու բանջարեղենի, սուշիի և ռոլլերի կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է շաքարախտի զարգացմանը։
Բացի այդ, բժիշկը նշել է, որ շատ շաքար կա խաղողի, խնձորի, դեղձի և չորացրած մրգերի մեջ։
Շաքարախտը կարող է զարգանալ ոչ միայն որոշակի մթերքներ օգտագործելիս։ Ռիսկն առաջանում է գաստրոնոմիական մեկ վատ սովորությունից։ Քաղցրավենիքի, թխվածքաբլիթների կամ այլ նմանատիպ մթերքների խորտիկը հանգեցնում է արյան գլյուկոզի տատանումների, ինսուլինի տատանումների: