Բազուկն անհավանական «ուժ» ունի. այն կարող է բուժել այս հիվանդությունները
Հին հռոմեացիներն ու հույները ճակնդեղ էին օգտագործում տարբեր հիվանդություններ բուժելու համար, օրինակ՝ մարմնի ջերմաստիճանի իջեցում:
Ճակնդեղը հարուստ է սննդանյութերով՝ ներառյալ վիտամիններ, ցինկ, յոդ, մագնեզիում, ֆլավոնոիդներ, քլոր, կալցիում, նատրիում և բնական նիտրիտներ:
Քլորի հիպոալերգենային հատկությունները ուժեղացնում են օրգանների գործառույթները և օգնում մաքրել լեղապարկը, երիկամները և ավիշը:
Այս հարուստ սննդանյութերի խտության շնորհիվ այս բանջարեղենն արդյունավետ է հիվանդությունների և տարբեր առողջական խնդիրների բուժման համար, ինչպիսիք են շաքարախտը, անքնությունը, թույլ իմունային համակարգը, անեմիան, աթերոսկլերոզը, արյան բարձր ճնշումը, ինչպես նաև վահանաձև գեղձի խնդիրները: Ճակնդեղ օգտագործելու միակ կողմնակի ազդեցությունը մեզի կարմիր գույնն է։
Ահա ճակնդեղի առողջության ամենակարևոր օգուտները.
Բարելավում է արյան շրջանառությունը
Նպաստում է լյարդի դետոքսիկացմանը
Օգնում է բուժել դաշտանային անկանոնությունները և դաշտանադադարի ախտանիշները
Կանխում է և նույնիսկ բուժում քաղցկեղը
Իջեցնում է արյան ճնշումը
Ազատում է բորբոքումներից
Բուժում է փորկապությունը
Բուժում է երկաթի անբավարարությունը և անեմիան
Բարենպաստ ազդեցություն ունի մկանների վրա
Բարելավում է մաշկի վիճակը
Բարելավում է տրամադրությունը և հոգեկան վիճակը
Կանխում է բնածին արատները