Բարելավել վահանաձև գեղձի աշխատանքը, ազատվել խոլեստերինից, ավելորդ քաշից և այլն․ Ահա թե ինչպես
Մեխակի թուրմը, որն օգտագործվում է որպես թեյ, մեծացնում է թքի և ստամոքսահյութի արտադրությունը։ Մասնակցելով մարսողությանը՝ այս թեյն արագացնում է ճարպերի քայքայման հետ կապված գործընթացները, ուստի մեխակի թեյը օգտակար կլինի նրանց համար, ովքեր ձգտում են նիհարել։
Թեյ պատրաստելը հեշտ է. Մեկ ճաշի գդալ մեխակը լցնել մեկ լիտր եռման ջրի մեջ և եփել մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե։ Այնուհետև քամեք և խմեք։
Խորհուրդ է տրվում խմել օրական մինչև 3 բաժակ։
Այլ բաղադրիչների հետ համադրությունը ուժեղացնում է մեխակի ազդեցությունը։ Ձեզ ենք առաջարկում մի թեյի բաղադրատոմս, որն արագացնում է նյութափոխանակությունը և նվազեցնում փքվածությունը։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 3 ճաշի գդալ մեխակ, 3 դարչինի ձողիկ, 3 ճաշի գդալ քերած կոճապղպեղ և 1 լիտր ջուր։
Մեխակով և դարչինով ջուրը եռացրեք, թուրմը հանեք կրակից և վրան ավելացրեք կոճապղպեղ։ Թողեք մնա 5 րոպե, ապա քամեք և խմեք։ Այս թեյը կարելի է խմել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։
Հակացուցումներ. Խորհուրդ չի տրվում հղիներին, քանի որ այս թեյն առաջացնում է արգանդի կծկում: