Բարելավեք վահանաձև գեղձի աշխատանքը, ազատվեք խոլեստերինից, ավելորդ քաշից և այլն. Պարզապես խմեք 2 բաժակ այս թուրմից
Հնդկական մեխակը նշտարաձև տերևներով բույս է, փոքր յուղալի սպիտակ ծաղիկներով։
Չորացրած ծաղիկներն օգտագործվում են խոհարարության մեջ, դրանք ավելացնում են կողմնակի ճաշատեսակներին, քաղցրավենիքներին և հաց ու բուլկի թխելիս։
Մեխակի յուղն ունի անալգետիկ և հակասեպտիկ հատկություն։ Օգտագործվում է գլխացավերի, դաշտանային ցավերի, կանդիդալ ստոմատիտի, մրսածության, ատամի ցավերի և կոկորդի ցավերի դեմ։
Բացի այդ, այն օգտագործվում է օծանելիքի բույրերի պատրաստման համար։ Մեխակը ուժեղ և համառ հոտ ունի։
Պարզվել է, որ մեխակի յուղը գործում է որպես հակաօքսիդանտ՝ ազատելով ջրածինը և քայքայելով պոլիչհագեցած ճարպերը՝ կանխելով մաշկի վաղաժամ ծերացումը:
Մեխակի թուրմն օգտագործվում է որպես բերանի խոռոչի ողողման միջոց՝ տհաճ հոտը հեռացնելու համար։ Խորհուրդ է տրվում օգտագործել հիպոթիրեոզի դեմ պայքարում, վահանաձև գեղձի ճիշտ աշխատանքի համար։
Բացի այդ, մեխակի թուրմը կարող է օգտագործվել խոլեստերինի մակարդակը վերահսկելու համար: Այն հիանալի է սնկային և մաշկային վարակների բուժման համար։ Մեխակի հակաբորբոքային հատկությունների շնորհիվ այն կարող է օգտագործվել վիրուսային հիվանդությունների բուժման համար։
Թուրմ պատրաստելը հեշտ է. Մեկ ճաշի գդալ հնդկական մեխակը լցնել մեկ լիտր եռման ջրի հետ և եփել մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե։ Այնուհետև քամեք և խմեք։ Խորհուրդ է տրվում խմել օրական մինչև 3 բաժակ։
Այլ բաղադրիչների հետ համադրությունը ուժեղացնում է հնդկական մեխակի
ազդեցությունը։ Ձեզ ենք առաջարկում թեյի բաղադրատոմս, որն արագացնում է նյութափոխանակությունը և նվազեցնում փքվածությունը։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 3 ճաշի գդալ մեխակ, 3 դարչինի ձողիկ, 3 ճաշի գդալ քերած կոճապղպեղ և 1 լիտր ջուր։
Մեխակով և դարչինով ջուրը եռացրեք, թուրմը հանեք կրակից և վրան ավելացրեք կոճապղպեղ։ Թողեք մնա 5 րոպե, ապա քամեք և խմեք։ Այս թեյը կարելի է խմել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։
Հակացուցումներ. Խորհուրդ չի տրվում հղիներին, քանի որ այս թեյն առաջացնում է արգանդի կծկում: