Բանջարեղեն, որը կօգնի թոշակառուներին ամրապնդել իմունիտետը և խուսափել հիվանդություններից
Մարդկանց մեծամասնության մոտ բուլղարական պղպեղի օգտագործման նկատմամբ հետաքրքրությունը մեծապես պայմանավորված է դրանում կենսաբանորեն ակտիվ միացությունների պարունակությամբ և հակաօքսիդանտ հատկությունների կարևորությամբ:
Այն պարունակում է հակակոագուլանտ, որն օգնում է կանխել արյան մակարդումը, որը կարող է առաջացնել սրտի կաթված:
Պղպեղի պոլիֆենոլները կարող են մաքրել ազատ ռադիկալները
Պղպեղը հայտնի է վաղուց և եղել է մարդու սննդակարգում մ.թ.ա. 7500 թվականից և համարվում է Նոր աշխարհում լոբիի հետ միասին աճեցված առաջին բույսերից մեկը:
Բուլղարական պղպեղի օգուտները տարեցների համար
Journal of Food Agriculture and Environment «Ֆենոլային միացություններ, ասկորբինաթթու, կարոտինոիդներ և կանաչ, կարմիր և դեղին քաղցր պղպեղի հակաօքսիդանտ հատկությունները» հոդվածում նշվում է, որ տարեցների սննդակարգում բուլղարական պղպեղի առավելություններն անհերքելի են:
Պղպեղն ունի օգտակար հատկություններ, հարուստ է A, E, C, B խմբի վիտամիններով, օգնում է պահպանել նորմալ խոլեստերինը, նոսրացնում է արյունը, հակաօքսիդանտների աղբյուր է:
Բացի այդ, բուլղարական պղպեղը ցածր կալորիականությամբ մթերք է, որն օգտակար է առողջությանը 60 տարեկանից հետո՝ դիետիկ սնուցմամբ։