Բանջարեղեն, որը կօգնի թոշակառուներին ամրապնդել իմունիտետը և խուսափել հիվանդություններից

Դիտումներ 607

Բանջարեղեն, որը կօգնի թոշակառուներին ամրապնդել իմունիտետը և խուսափել հիվանդություններից

Մարդկանց մեծամասնության մոտ բուլղարական պղպեղի օգտագործման նկատմամբ հետաքրքրությունը մեծապես պայմանավորված է դրանում կենսաբանորեն ակտիվ միացությունների պարունակությամբ և հակաօքսիդանտ հատկությունների կարևորությամբ:

 

 

Այն պարունակում է հակակոագուլանտ, որն օգնում է կանխել արյան մակարդումը, որը կարող է առաջացնել սրտի կաթված: 
 



Պղպեղի պոլիֆենոլները կարող են մաքրել ազատ ռադիկալները
Պղպեղը հայտնի է վաղուց և եղել է մարդու սննդակարգում մ.թ.ա. 7500 թվականից և համարվում է Նոր աշխարհում լոբիի հետ միասին աճեցված առաջին բույսերից մեկը:

 


Բուլղարական պղպեղի օգուտները տարեցների համար
Journal of Food Agriculture and Environment «Ֆենոլային միացություններ, ասկորբինաթթու, կարոտինոիդներ և կանաչ, կարմիր և դեղին քաղցր պղպեղի հակաօքսիդանտ հատկությունները» հոդվածում նշվում է, որ տարեցների սննդակարգում բուլղարական պղպեղի առավելություններն անհերքելի են:

 



Պղպեղն ունի օգտակար հատկություններ, հարուստ է A, E, C, B խմբի վիտամիններով, օգնում է պահպանել նորմալ խոլեստերինը, նոսրացնում է արյունը, հակաօքսիդանտների աղբյուր է:
Բացի այդ, բուլղարական պղպեղը ցածր կալորիականությամբ մթերք է, որն օգտակար է առողջությանը 60 տարեկանից հետո՝ դիետիկ սնուցմամբ։

 



Ամենաընթերցվածը