Բժիշկս առաջարկեց դափնու տերևով բուժել անքնությունը, արյան բարձր ճնշումն ու գիրությունը
Դափնու տերևները ոչ միայն օգտագործվում են խոհարարական աշխարհում մեր ուտեստների էլ ավելի լավացնելու համար: Այն նաև օգտագործվում է որպես ավանդական բժշկության հիմնական բաղադրիչ՝ բազմաթիվ հիվանդություններ բուժելու համար:
Հայտնի է, որ դափնու տերևը հիանալի մարսողական խթանիչ է: Իր հերթին այն հիանալի է շնչառական համակարգի համար և օգնում է պայքարել գրիպի դեմ: Բացի այդ, այն լավացնում է արյան շրջանառությունը, միզամուղ է, հակասեպտիկ և հակաբիոտիկ:
Ինչպես արդեն նշեցինք, դափնու տերևը նպաստում է արյան շրջանառությանը։
Ուստի դափնու յուղը կարելի է օգտագործել լիմֆոդրենաժային մերսում կատարելիս։ Այն հիանալի է մարմնում հեղուկի կուտակման և ծանրության դեմ պայքարելու համար։
Նաև քնելուց առաջ մի քանի կաթիլ դափնու յուղ քսելը կրծքին օգնում է վերահսկել խռմփոցը:
Դափնու յուղ պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
250 մլ նուշի յուղ
30 գրամ չոր դափնու տերև
Կափարիչով տարա
Տերեւները դրեք տարայի մեջ։ Մեջը լցնել նուշի յուղի։ Կարևոր է, որ տերևները ամբողջությամբ ընկղմվեն յուղի մեջ: Շատ լավ փակեք կափարիչը և թողեք մնա 30 օր զով և չոր տեղում՝ արևի լույսից հեռու։ Պարբերաբար թափահարեք տարան:
Հարկավոր է յուղն ընդունել առավոտյան դատարկ ստամոքսին և քնելուց առաջ՝ մեկական ճաշի գդալ։
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։