Այս ըմպելիքները շատ վտանգավոր են առողջության համար․ մի խմեք այն
Դիետոլոգ Միխայիլ Գինզբուրգը առողջության համար ամենավտանգավորն անվանել է շաքար ավելացված մրգային ըմպելիքները։
«Շաքարը վնասակար է, քանի որ արյան մեջ շատ արագ է հայտնվում մեր օրգանիզմում, իսկ երբ արյան մեջ շաքարի կոնցենտրացիան արագորեն բարձրանում է, տեղի է ունենում նյութափոխանակության խանգարում»,- բացատրում է մասնագետը։ Եթե դուք ամեն օր շաքարավազով մրգային ըմպելիքներ եք խմում, նյութափոխանակության խանգարումները կարող են հանգեցնել գիրության, շաքարախտի և հիպերտոնիայի, զգուշացնում է բժիշկը։
Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս մրգային ըմպելիքներ խմել՝ առանց շաքար ավելացնելու, որպեսզի դրանից միայն օգուտ քաղեք։ Ընդ որում, ըմպելիքը կարելի է պատրաստել ցանկացած հատապտուղներից։
Ըստ Գինզբուրգի՝ դրանք բոլորը հավասարապես օգտակար են։ Դրանք պարունակում են պոլիֆենոլներ, որոնք ունեն հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային ազդեցություն։
«Նույնիսկ կարող է հակասեպտիկ ազդեցություն ունենալ, երբ մենք խմում ենք այս մրգային ըմպելիքը, մեր բերանի խոռոչը, այսպես ասած, մաքրվում է»,- ընդգծեց բժիշկը։
Որպեսզի խմիչքի համը շատ թթու չլինի, կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, որոնք պարունակում են բնական շաքարներ։