Այս տեսակի մթերքները կապված են քաղցկեղի ռիսկի մեծացման հետ
Մեծ Բրիտանիայի գիտնականները կապ են հայտնաբերել ուղեղի և ձվարանների քաղցկեղի միջև անառողջ սննդի չափից ավելի օգտագործման մեջ: Խոսքը ուլտրամշակված արտադրանքի մասին է։
Հետազոտության արդյունքները հրապարակված են EClinicalMedicine ամսագրում:
Բժիշկների խոսքով՝ անառողջ սննդի ցանկում ընդգրկված են շատերի կողմից սիրված մթրքները, որոնք արտադրության ընթացքում ենթարկվել են ինտենսիվ վերամշակման։
Նման ցանկը ներառում է նախաճաշի հացահատիկային մթերքներ, հաց, պիցցա, երշիկեղեն, նրբերշիկ, հոթ-դոգ, սոդա, կարտոֆիլ ֆրի, չիպսեր, տորթեր, քաղցրավենիք, պաղպաղակ և շատ ավելին:
Անառողջ սնունդ ուտելու խնդիրն այն է, որ մարմինը չի կարող նորմալ արձագանքել ծայրահեղ վերամշակված բաղադրիչներին և հավելումներին, օրինակ՝ որպես թարմ և սննդարար սննդամթերք՝ նվազագույն վերամշակմամբ: