Այս սնունդը դուք պետք է անպայան ներառեք Ձեր սննդակարգում․ Ահա թե որն է այդ սնունդը
Սպիտակաձավարի շիլան համարվում է ոչ այնքան առողջարար և, որպես կանոն, սիրված չէ սննդաբանների և նրանց հիվանդների կողմից։ Սակայն, եթե նայեք, ապա այս մթերքը օգտակար է, և որոշ դեպքերում այն «պարզապես պետք է ներառել սննդակարգում։
Այսպիսով, սպիտակաձավարը մարսվում է ստորին աղիքներում, ուստի խորհուրդ է տրվում այն ուտել ստամոքսի և աղիքների հիվանդությունների դեպքում։
Նման շիլաով բուժական նախաճաշն օգտակար է երկարատև հիվանդություններից հետո՝ վերականգնողական շրջանում, ուժերը վերականգնելու համար։
Բացի այդ, սպիտակաձավարի մեկ չափաբաժինը էներգիա է հաղորդում, այդ թվում՝ արյան շաքարի մակարդակի իջեցման միջոցով:
Մարդկանց մի կատեգորիա կա, ովքեր պետք է ավելի զգույշ լինեն ձավարձի հետ։ Ինչպես նշել է սննդաբան Դիլարա Ախմետովան, սպիտակաձավարը պարունակում է ֆիտին, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆոսֆոր։
Վերջինս կապում է կալցիումի աղերը և կանխում դրա ներթափանցումը արյան մեջ։ Այս շիլայի հաճախակի օգտագործումը հրահրում է սննդանյութերի կլանման խախտում։
Բացի այդ, ֆիտինը կանխում է նաև վիտամին D-ի կլանումը։