Մթերք, որը կանխում է քաղցկեղը
Ոչ ոք չի վիճի այն փաստի հետ, որ սնունդն ազդում է մեր առողջության վրա։ Քաղցկեղի կանխարգելման համար անհրաժեշտ է, հնարավորության դեպքում, բացառել ձեր սննդակարգից այնպիսի մթերքները, որոնք պարունակում են այս նյութերը.
Ռաֆինացված սպիտակ շաքար
E125 ներկ, E510, E513, E527 թթվայնության կարգավորիչներ, E211 (նատրիումի բենզոատ) կոնսերվանտ, E-621 (մոնոսատրիումի գլուտամատ) համի ուժեղացուցիչ։
Կատարեք ձեր ընտրությունը գիտակցաբար, ուշադիր կարդացեք պահածոների, սոուսների և այլ ուտեստների պիտակների վրա գրված տեղեկությունները։
Բենզապիրեն պարունակող ապխտած մթերք, միս և ձուկ
Շատ աղ (NaCl) պարունակող մթերքներ. Մարդուն օրգանական ձևով անհրաժեշտ բավարար քանակությամբ նատրիում կա թարմ կանաչեղենի մեջ։
Թթխմորով հացամթերք, որոնք բարենպաստ միջավայր են սնկերի զարգացման համար։
Չափից շատ պահածոներ. Ձմռան համար շատ տնային պահպանման միջոցներ մի պատրաստեք: Նման սննդի մեջ շատ քացախ և աղ կա և գործնականում չկան օգտակար նյութեր:
Սուրճի չափից ավելի օգտագործումը մեծացնում է հիվանդանալու վտանգը։
Նախապատվությունը տվեք բնական, թարմ, կենդանի սննդին։