Այս պարզ խմորի բաղադրատոմսը կօգնի Ձեզ խնայել ժամանակը և պատրաստել համեղ կարկանդակներ։

Դիտումներ 116

Այս պարզ խմորի բաղադրատոմսը կօգնի Ձեզ խնայել ժամանակը և պատրաստել համեղ կարկանդակներ։

Բաղադրամասեր

1 կգ խմորին՝ 150 գ ջուր,

30 գ թթխմոր,

300 գ ալյուր,

7 գ աղ,

1 ձու,

50 գ շաքար,

35 գ յուղ,

120 գ կաթ կամ մածուն։

Կարկանդակի խմոր
 



Պատրաստման եղանակը

Մեկ կիլոգրամ խմոր ստանալու համար՝ 150 գ գոլ ջրի մեջ (30——35°) լուծել 30 գ թթխմոր,

լցնել 300 գ ալյուր և թույլ խմոր հունցել,

երեսին այյուր ցանել և թթվեցնել 2—3 ժամ։

Երբ թթխմորի ծավալը 2—3 անգամ մեծանա,

դրան ավելացնել 7 գ աղ,

մեկ ձու,

50 գ շաքար,

55 գ յուղ,

120 գ կաթ կամ մածուն և շաղախել սովորական խմոր։

Խմորը դնել թթվելու 1 —2 ժամ։
Կարկանդակի խմոր



Ամենաընթերցվածը