Այս նյութը արագ սպանում է քաղցկեղի բջիջները․ Մեր նախնիները գիտեին այդ մասին․ Ինչո՞ւ մենք չգիտենք

Դիտումներ 1469

Այս նյութը արագ սպանում է քաղցկեղի բջիջները․ Մեր նախնիները գիտեին այդ մասին․ Ինչո՞ւ մենք չգիտենք

Բացահայտում, որի մասին բժիշկները լռում են.

Ամերիկացի գրող Էդվարդ Գրիֆինն իր «Աշխարհն առանց քաղցկեղի» գրքում նկարագրում է ճշմարտության բացահայտման մասին, որը թաքնված է՝ վիտամին B17-ի բուժիչ հատկությունների տակ, որը նաև կոչվում է լաետրիլ կամ ամիգդալին:

 

 

Այս նյութը արագ սպանում է քաղցկեղի բջիջները։

Առողջ բջիջները պարունակում են ռոդանեզ ֆերմենտը, որը չեզոքացնում է B-17-ի բենզալդահիդը և ջրածնի ցիանիդը: Այն դրանք վերածում է օգտակար սննդային միացությունների: Գլյուկոզան B-17 է մատակարարում քաղցկեղի բջիջներին, սակայն քաղցկեղի բջիջները չունեն ռոդանեզ՝ ցիանիդը չեզոքացնելու համար: 



Փոխարենը նրանք ունեն բետա-գլյուկոզիդազ կոչվող ֆերմենտ: Այս ֆերմենտը, որը հայտնաբերված է միայն քաղցկեղային բջիջներում, գլյուկոզայից բենզալդահիդ և ցիանիդ է թողարկում՝ ստեղծելով թիրախային թույն, որը սպանում է քաղցկեղի բջիջները:

Եվ այսպես, վիտամին B17-ի առեղծվածը տնտեսական շարժառիթ է գերիշխող դեղագործական արդյունաբերության համար։

 

 

Վիտամին B17, որը սպանում է քաղցկեղը, հայտնաբերված է մրգերի կորիզներում, հիմնականում՝ ծիրանի:

Այս վիտամինը հայտնաբերվել է ծիրանի, նուշի, կեռասի, դեղձի, սալորի, խնձորի սերմերի, կորեկի, կտավատի, ոսպի, որոշ հատիկաընդեղենի, խաղողի, որոշ խոտաբույսերի և շատ այլ մթերքների մեջ, որոնք ժամանակակից մարդը չի օգտագործում:

 



Քաղաքակիրթ ապրելակերպը ստիպում է մեզ ուտել զտված ալյուրից, շաքարավազից, բուսական յուղից և այլ արտադրանքներից պատրաստված մթերքներ, մինչդեռ բնական մթերքները վաղուց բացակայում են մեր ճաշացանկից։

Գիտնականները հայտարարել են, որ եթե մարդն ամեն օր օգտագործի այս վիտամինը, նա երբեք քաղցկեղով չի հիվանդանա։

Եթե ​​ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս շտապ դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։

 



Ամենաընթերցվածը