Այս նյութը արագ սպանում է քաղցկեղի բջիջները․ Մեր նախնիները գիտեին այդ մասին․ Ինչո՞ւ մենք չգիտենք
Բացահայտում, որի մասին բժիշկները լռում են.
Ամերիկացի գրող Էդվարդ Գրիֆինն իր «Աշխարհն առանց քաղցկեղի» գրքում նկարագրում է ճշմարտության բացահայտման մասին, որը թաքնված է՝ վիտամին B17-ի բուժիչ հատկությունների տակ, որը նաև կոչվում է լաետրիլ կամ ամիգդալին:
Այս նյութը արագ սպանում է քաղցկեղի բջիջները։
Առողջ բջիջները պարունակում են ռոդանեզ ֆերմենտը, որը չեզոքացնում է B-17-ի բենզալդահիդը և ջրածնի ցիանիդը: Այն դրանք վերածում է օգտակար սննդային միացությունների: Գլյուկոզան B-17 է մատակարարում քաղցկեղի բջիջներին, սակայն քաղցկեղի բջիջները չունեն ռոդանեզ՝ ցիանիդը չեզոքացնելու համար:
Փոխարենը նրանք ունեն բետա-գլյուկոզիդազ կոչվող ֆերմենտ: Այս ֆերմենտը, որը հայտնաբերված է միայն քաղցկեղային բջիջներում, գլյուկոզայից բենզալդահիդ և ցիանիդ է թողարկում՝ ստեղծելով թիրախային թույն, որը սպանում է քաղցկեղի բջիջները:
Եվ այսպես, վիտամին B17-ի առեղծվածը տնտեսական շարժառիթ է գերիշխող դեղագործական արդյունաբերության համար։
Վիտամին B17, որը սպանում է քաղցկեղը, հայտնաբերված է մրգերի կորիզներում, հիմնականում՝ ծիրանի:
Այս վիտամինը հայտնաբերվել է ծիրանի, նուշի, կեռասի, դեղձի, սալորի, խնձորի սերմերի, կորեկի, կտավատի, ոսպի, որոշ հատիկաընդեղենի, խաղողի, որոշ խոտաբույսերի և շատ այլ մթերքների մեջ, որոնք ժամանակակից մարդը չի օգտագործում:
Քաղաքակիրթ ապրելակերպը ստիպում է մեզ ուտել զտված ալյուրից, շաքարավազից, բուսական յուղից և այլ արտադրանքներից պատրաստված մթերքներ, մինչդեռ բնական մթերքները վաղուց բացակայում են մեր ճաշացանկից։
Գիտնականները հայտարարել են, որ եթե մարդն ամեն օր օգտագործի այս վիտամինը, նա երբեք քաղցկեղով չի հիվանդանա։
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս շտապ դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։