Մթերքներ, որոնք իսկապես վնասում են ձեր առողջությանը․ Մի օգտագործեք այս մթերքները
Պետք է ուտել, քանի որ սննդի հետ գալիս է էներգիա, որն այնքան անհրաժեշտ է բոլորի օրգանիզմին։ Մարդը չի բաց թողնում կերակուրը, եթե հոգ է տանում իր մասին, թույլ չի տալիս, որ սովի ուժեղ զգացում առաջանա։
Կարող է պարզվել, որ սննդակարգում կան նաև վնասակար, վտանգավոր մթերքներ, որոնք ընդհանրապես չի կարելի օգտագործել։ Սրանց մի քանի օրինակներ կարելի է բերել։
Ժելե
Նման քաղցրավենիքները պարունակում են հսկայական քանակությամբ շաքար, որը հրահրում է ինսուլինի արտազատումը, դրա կտրուկ թռիչքները։
Դրա շնորհիվ ոչ միայն սովի զգացումն է սկսում ավելի հաճախակի գալ և ավելի ընդգծված, այլև մեծանում է դիաբետի զարգացման ռիսկը։ Նույն ազդեցությունն են տալիս չուպա-չուփը և այլ քաղցրավենիք։ Դրանք նաեւ պարունակում են անհավատալի քանակությամբ կոնսերվանտներ, տարբեր հավելումներ։
Քաղցր գազավորված ըմպելիքներ
Դրանք պարունակում են շաքար, որի ազդեցությունն օրգանիզմի վրա քննարկվել է վերևում։ Դրանք պարունակում են նաև վտանգավոր հավելումներ, որոնք նույնպես արագ տարածվում են ողջ օրգանիզմով, որը գազավորված ջուր է, որն արագացնում է նշված գործընթացը։
Հատկապես վատ է, որ նման ըմպելիքը միշտ օգտագործում են մեծ քանակությամբ։ Նրանք չեն կարողանում հագեցնել իրենց ծարավը, նրանք ուզում են խմել դրանից հետո բառացիորեն անմիջապես: Եվ քանի որ այն բարձր կալորիականության է, ուրեմն դա լավագույնս չի արտացոլվի քաշի վրա։
Չիպսեր
Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ ճարպեր և ածխաջրեր: Նրանք նաև լի են համի փոխարինիչներով և ներկանյութերով: Մոտավորապես նույն կերպ վտանգավոր է կարտոֆիլ ֆրին:
Ճարպոտ միս
Ինչ-որ մեկը այն ուտում է նվազագույն քանակությամբ և շատ հազվադեպ, էլ ինչ կարելի է թույլ տալ: Բայց լավագույնը կլինի հրաժարվել դրանից։
Այս մթերքն օգնում է բարձրացնել խոլեստերինի մակարդակը, անոթների վրա թիթեղների առաջացումը։ Դրա շնորհիվ կտրուկ մեծանում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը, որոնցից մի քանիսի ելքը կարող է մահացու լինել։
Նման մթերքները պետք է հանվեն սառնարանից, սննդակարգից։ Առողջությունն այս իրավիճակում կկարողանաք պահպանել երկար տարիներ։