Այս մթերքները կարող են այտուցներ առաջացնել․ Քիչ կերեք դրանք
Այս թեմայի մասին ավելի մանրամասն խոսեց էնդոկրինոլոգ Սվետլանա Միրնայան։
Նա նշեց, որ ջուր-աղ նյութափոխանակության մեջ կարևոր դեր է խաղում նատրիումը, որը պահպանում է հեղուկը, ինչպես նաև կալիումը, որը հեռացնում է այն։ Շատ քիչ կալիումը կարող է հանգեցնել այտուցի:
Ուստի այս գործընթացները վերահսկելու համար անհրաժեշտ է ուշադրություն դարձնել սննդակարգին։
Առաջին հերթին խնդրին հանգեցնում են աղի մթերքները, ինչպես նաև երշիկեղենը, պահածոները, արագ սնունդը, պանիրները։
Բացի այդ, ճաշացանկից անհրաժեշտ է հեռացնել սոուսները, չիպսերը։ Նման սնունդը բացասաբար կանդրադառնա օրգանիզմի վիճակի վրա։
Կաթնամթերքը նույնպես օրգանիզմում ջրի կուտակում է առաջացնում, հատկապես կաթնաշոռը, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ նատրիում։
Բացի այդ, ալկոհոլը վնասակար է: Ջուրն անհրաժեշտ է լյարդից տոքսինները հեռացնելու համար: Նաև այտուցների առաջացումը կանխելու համար պետք է ուշադրություն դարձնել բանջարեղենին և մրգերին, որոնք հարուստ են կալիումով և բջջանյութով։