Այս մթերքները կարող են այտուցներ առաջացնել․ Քիչ կերեք դրանք

Դիտումներ 771

Այս մթերքները կարող են այտուցներ առաջացնել․ Քիչ կերեք դրանք

Այս թեմայի մասին ավելի մանրամասն խոսեց էնդոկրինոլոգ Սվետլանա Միրնայան։

Նա նշեց, որ ջուր-աղ նյութափոխանակության մեջ կարևոր դեր է խաղում նատրիումը, որը պահպանում է հեղուկը, ինչպես նաև կալիումը, որը հեռացնում է այն։ Շատ քիչ կալիումը կարող է հանգեցնել այտուցի: 
Ուստի այս գործընթացները վերահսկելու համար անհրաժեշտ է ուշադրություն դարձնել սննդակարգին։
Առաջին հերթին խնդրին հանգեցնում են աղի մթերքները, ինչպես նաև երշիկեղենը, պահածոները, արագ սնունդը, պանիրները։ 



Բացի այդ, ճաշացանկից անհրաժեշտ է հեռացնել սոուսները, չիպսերը։ Նման սնունդը բացասաբար կանդրադառնա օրգանիզմի վիճակի վրա։
Կաթնամթերքը նույնպես օրգանիզմում ջրի կուտակում է առաջացնում, հատկապես կաթնաշոռը, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ նատրիում։

 



Բացի այդ, ալկոհոլը վնասակար է: Ջուրն անհրաժեշտ է լյարդից տոքսինները հեռացնելու համար: Նաև այտուցների առաջացումը կանխելու համար պետք է ուշադրություն դարձնել բանջարեղենին և մրգերին, որոնք հարուստ են կալիումով և բջջանյութով։ 

 



Ամենաընթերցվածը