Այս մթերքները երբ ուտեք կարող են այրոց առաջացնել. Եղեք ավելի զգույշ և առողջ
Ինչպես գիտեք, քաղցր և տապակած ուտելիքները կարող են տհաճություն առաջացնել:
Եթե նման սնունդից հետո մարդը հաճախ է բախվում անհարմարության, ապա այն պետք է ամբողջությամբ բացառել սննդակարգից։
Բացի այդ, ցանկալի է ճաշացանկից հանել և ըմպելիքները, որոնք նույնպես հանգեցնում են այրոցի։ Խոսքը ալկոհոլի, գազավորված ըմպելիքների, ինչպես նաև թեյի, սուրճի և այլ կոֆեին պարունակող ըմպելիքների մասին է։
Մասնագետը նաեւ նշել է, որ ամեն ինչ անհատական է, սակայն որոշ դեպքերում նույնիսկ առողջ սնունդը կարող է հանգեցնել այն խնդրին։
Այստեղ նա առաջին հերթին առանձնացրել է լոլիկն իր ցանկացած ձևով՝ թարմ, պահածոյացված, ինչպես նաև տոմատի մածուկ։
Ցանկում, ըստ բժշկի, կարելի է ավելացնել սոխ, սխտոր, ցիտրուսային մրգերի մի քանի այլ տեսակներ։ Ինչ վերաբերում է վերջին կետին, ապա խոսքը գրեյպֆրուտի և նարինջի մասին է։
Դավիդյանը լրատվամիջոցների ներկայացուցիչների հետ զրույցում հավելեց, որ եթե կա հակվածություն գաստրոէզոֆագեալ ռեֆլյուքս հիվանդության, ապա ցանկացած մթերք կարող է հանգեցնել այրոցի։