Այս մթերքները եփելուց առաջ թրջե՛ք, և ճաշատեսակը կլինի առողջ և համեղ՝ այսպես են վարվում փորձառու տնային տնտեսուհիները
Որոշ մթերքներ եփելուց առաջ պետք է թրջել։
Բուսական բնական պաշտպանիչ մթերքները անհրաժեշտ են մակաբույծներին վանելու համար: Եթե դրանք չլվանան, օրգանիզմում տոքսիններ կկուտակվեն։
Ընդեղեն (նույնիսկ կճեպով)
Ֆիտիկ թթուն նրանց բաղադրության մեջ խանգարում է մագնեզիումի, ցինկի, կալցիումի և երկաթի կլանմանը։
Ընկույզը սխալ պահելու դեպքում կարող է առաջանալ բորբոս, ինչը հանգեցնում է շնչառական համակարգի ծանր հիվանդությունների։
Սովորական ձավարեղեն
Լավ լվացված և թրջված հացահատիկից եփած կողմնակի ճաշատեսակը կամ շիլան ավելի հեշտ է մարսվում։ Սա կարեւոր է նրանց համար, ովքեր խնդիրներ ունեն աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի հետ։
Ջուրը կհեռացնի ավելորդ օսլան հատիկներից՝ նվազեցնելով սնձանի պարունակությունը։
Սամիթ և այլ խոտաբույսեր
Եթե դուք ուտում եք ուրիշի աճեցրած սնունդ, ապա երաշխիք չկա, որ այնտեղ թունաքիմիկատներ չեն օգտագործվել։
Ապահով լինելու համար, ուտելուց առաջ կանաչեղենը լավ թրջեք և ողողեք: