Այս մթերքների պակասն օրգանիզմում կարող է ուժեղ գլխացավ առաջացնել․ Ափսոս, որ ես ավելի վաղ չգիտեի այս մասին

Դիտումներ 1287

Այս մթերքների պակասն օրգանիզմում կարող է ուժեղ գլխացավ առաջացնել․ Ափսոս, որ ես ավելի վաղ չգիտեի այս մասին

Շատերը տառապում են գլխացավերից և միգրենից՝ չկասկածելով, որ իրենց խնդիրների արմատը ոչ պատշաճ և անհավասարակշիռ սնվելու մեջ է։ Ձեր սննդակարգում այս մթերքների բացակայությունն է, որ կարող է գլխացավ առաջացնել:

Գլխացավերի տեսակների շարքում միգրենը զբաղեցնում է առաջին տեղերից մեկը։ Այս տհաճ հիվանդությունը հանդիպում է մոլորակի յուրաքանչյուր 5-րդ մարդու մոտ։ Ցավոք սրտի, դրա առաջացման գործոնները լիովին չեն հաստատվել։

 

 

Բժիշկները նշում են, որ միգրենը կարող է առաջանալ հաճախակի գերաշխատանքի, ինտենսիվ մտավոր գործունեության, սթրեսի, ինչպես նաև ժառանգականության և հորմոնալ խանգարումների հետևանքով։

Սնուցումն ուղղակիորեն կապված է միգրենի նոպաների առաջացման հետ: Ապացուցված է, որ որոշակի վիտամինների պակասը 4 անգամ ավելի հաճախ գլխացավ է առաջացնում։ Ահա այն ցուցակը, թե ինչ է անհրաժեշտ ուտել 100%-ով զգալու համար:



Ֆոլաթթու և վիտամին B12
Սկզբում մարմինը քիչ սթրես է ապրում առանց այդ տարրերի: Մարդը դառնում է դյուրագրգիռ։ Նյութերի երկարատև բացակայությունը հանգեցնում է ավելի լուրջ հետևանքների։ Դուք կարող եք բավարար քանակությամբ ֆոլաթթու ստանալ բրոկկոլիից, սպանախից, ծնեբեկից, դդումից, ճակնդեղից և ավոկադոյից: Իսկ վիտամին B12-ը կա հավի ձվի մեջ:

Պղինձ և երկաթ
Կանայք առավել հաճախ տուժում են այս տարրերի պակասից: Օրգանիզմում պղնձի պաշարը լրացնելու համար հարկավոր է ուտել լոբի, ընկույզ և այծի պանիր։ Բայց երկաթը գտնվում է ջրիմուռների, քնջութի, սերմերի, լյարդի և կանաչեղենի մեջ:

Վիտամին B6
Գլխացավն ու սրտխառնոցը նվազեցնելու համար հարկավոր է հեշտությամբ մարսվող սնունդ ուտել։ Արդյունավետ է նաև վիտամին B6-ի օգտագործումը։ Այն առկա է հացահատիկի, թարմ բանջարեղենի, լյարդի և լոբիի մեջ:

Վիտամին D
Պարզվել է, որ արյան մեջ վիտամին D-ի նվազ քանակություն ունեցող մարդկանց մոտ 20%-ով ավելի շատ գլխացավեր է առաջանում: Ուստի ավելի շատ կերեք ծովամթերք, ձու, լոբի և կաթնամթերք: Բացի այդ, ավելի հաճախ դուրս եկեք դրսում, երբ լավ եղանակ է:

Ճիշտ սնվելը, վարժությունները և բավարար հանգիստը կարող են նվազեցնել գլխացավերի հաճախականությունն ու ինտենսիվությունը:

Ֆոլաթթու և վիտամին B12
Սկզբում մարմինը քիչ սթրես է ապրում առանց այդ տարրերի: Մարդը դառնում է դյուրագրգիռ։ Նյութերի երկարատև բացակայությունը հանգեցնում է ավելի լուրջ հետևանքների։ Դուք կարող եք բավարար քանակությամբ ֆոլաթթու ստանալ բրոկկոլիից, սպանախից, ծնեբեկից, դդումից, ճակնդեղից և ավոկադոյից: Իսկ վիտամին B12-ը կա հավի ձվի մեջ:

 

 

Պղինձ և երկաթ
Կանայք առավել հաճախ տուժում են այս տարրերի պակասից: Օրգանիզմում պղնձի պաշարը լրացնելու համար հարկավոր է ուտել լոբի, ընկույզ և այծի պանիր։ Բայց երկաթը գտնվում է ջրիմուռների, քնջութի, սերմերի, լյարդի և կանաչեղենի մեջ:

Վիտամին B6
Գլխացավն ու սրտխառնոցը նվազեցնելու համար հարկավոր է հեշտությամբ մարսվող սնունդ ուտել։ Արդյունավետ է նաև վիտամին B6-ի օգտագործումը։ Այն առկա է հացահատիկի, թարմ բանջարեղենի, լյարդի և լոբիի մեջ:

 



Վիտամին D
Պարզվել է, որ արյան մեջ վիտամին D-ի նվազ քանակություն ունեցող մարդկանց մոտ 20%-ով ավելի շատ գլխացավեր է առաջանում: Ուստի ավելի շատ կերեք ծովամթերք, ձու, լոբի և կաթնամթերք: Բացի այդ, ավելի հաճախ դուրս եկեք դրսում, երբ լավ եղանակ է:

Ճիշտ սնվելը, վարժությունները և բավարար հանգիստը կարող են նվազեցնել գլխացավերի հաճախականությունն ու ինտենսիվությունը:



Ամենաընթերցվածը