Այս հեշտ մեթոդով կարող եք ազատվել պզուկներից․ Ահա թե ինչպես

Դիտումներ 1090

Այս հեշտ մեթոդով կարող եք ազատվել պզուկներից․ Ահա թե ինչպես

Դիետան ավելի շատ է ազդում մաշկի վիճակի վրա, քան գեղեցկության ծեսերը։

Սնուցումից է կախված ոչ միայն քաշը, աղեստամոքսային տրակտի և արյունատար անոթների վիճակը, այլև մաշկի տեսքը։ Հաճախ մաշկաբանները, որոնց հիվանդը դիմում է ցանի կամ պզուկների խնդրով, նրան ուղարկում են ստուգելու ստամոքսն ու աղիքները, ինչպես նաև խորհուրդ են տալիս փոխել սննդակարգը։

 

 

Մասնագետները վստահ են, որ ճիշտ հավասարակշռված դիետան շատ ավելի է ազդում մաշկի վիճակի վրա, քան կոսմետիկան։ Հետևաբար, եթե դուք բախվում եք ցաների կամ պզուկների հետ, փոխեք ձեր մոտեցումը սննդի նկատմամբ։ Առաջին դրական փոփոխությունները հավանաբար կտեսնեք մի քանի ամսից։ 

 



Դիետայի փոփոխությունը, որն ուղղված է պզուկների դեմ պայքարին, հիմնված է աղիների նորմալացման, նորմալ միկրոֆլորայի վերականգնման և տոքսիններից ազատվելու վրա: Մարսողական տրակտի աշխատանքը վերականգնելու համար ձեր ամենօրյա սննդակարգում անհրաժեշտ է ներառել շատ մանրաթել պարունակող մթերքներ՝ հենց նա կօգնի մաքրել աղիքները:

 

 

Յուրաքանչյուր կերակուրի մեջ ավելացրեք բանջարեղեններ կամ մրգեր: Դիետիկ մանրաթելերի հիանալի աղբյուր են հացահատիկները, մակարոնեղենը, ամբողջական ալյուրից պատրաստված հացը:

Սնուցման միջոցով այտուցներից ազատվելու ևս մեկ կարևոր քայլ է սննդակարգում ցինկով հարուստ մթերքներ ավելացնելը: Այն կարգավորում է ճարպագեղձերի աշխատանքը, ուստի դիվերսիֆիկացրեք ձեր սննդակարգը՝ տավարի մսով, լյարդով և ծովամթերքով:

 



 

Վիտամինները կօգնեն մաշկին մաքրվել, հատկապես նրանք, որոնք պատկանում են B խմբին: Դրանք պարունակվում են պանրի, կաղամբի և ցորենի ձավարի մեջ: Իսկ A և E վիտամինները նորմալացնում են հորմոնալ ֆոնը և ազատում կարմրությունից։ Փնտրեք դրանք ծլած ցորենի, կանաչ ոլոռի, խաշած ձվի, մաղադանոսի, ձկան և բուսական յուղերի մեջ:

Ինչ չի կարելի ուտել պզուկների դեպքում․

​Պետք է հրաժարվել ալկոհոլից, սպիտակ շաքարից, յուղոտ միսից, տորթերից և այլ ծանր աղանդերից, գետնանուշից, կաթից։ Աղի ընդունումը նույնպես պետք է սահմանափակվի՝ այն օրգանիզմից դուրս է մղում հեղուկը և խաթարում է մաշկի բջիջների ջրային հավասարակշռությունը:



Ամենաընթերցվածը