Այս բույսը բուժում է քաղցկեղը, հեպատիտը, լյարդի, երիկամների, ստամոքսի հիվանդությունները. Ահա թե ինչպես ճիշտ եփել
Դանդելիոնը հազարավոր տարիներ հայտնի բույս է եղել և նրա բուժիչ հատկությունները օգտագործվել են տարբեր հիվանդությունների և առողջական խնդիրների բուժման համար:
Այն մաքրում է լյարդը, խթանում լեղու արտադրությունը, կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, բուժում է ալերգիաները, ինչպես նաև մեծ օգնություն է հղի և դաշտանադադարում գտնվող կանանց:
Ավելի լավ է այն հավաքել վաղ գարնանը, ապրիլին և ոչ շատ աղտոտված վայրերից: Ցողունը ամենաօգտակար մասն է , քանի որ այն բուժում է շաքարախտը, մաքրում է արյունը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը և բուժում ստամոքսի խնդիրները:
Նրա տերևները հարուստ են վիտամիններով և կարող են ավելացվել աղցանների և տարբեր ուտեստների մեջ:
Արմատները պետք է մաքրել, կտրատել և թողնել 15 օր բաց երկնքի տակ չորանալու։ Դրանից հետո դրանք պետք է պահեք տարայի մեջ մութ, զով տեղում։
Արմատները չափազանց օգտակար են լյարդի, լեղապարկի, երիկամների, ավշի համար, ինչպես նաև արդյունավետ կերպով բուժում են փորկապությունը, պզուկները, հեպատիտը, ռևմատիզմը, փորկապությունը, ինչպես նաև կիստաները, ուռուցքները և քաղցկեղը:
Այն հատկապես արդյունավետ և օգտակար է կանանց հիվանդությունների և կրծքով կերակրման հետ կապված խնդիրների դեպքում։
Բաղադրիչներ.
400 դեղին դանդելիոն ծաղիկներ
4 հատ կտրատած կիտրոն
4 հատ նարինջ
3 լիտր ջուր
Բաղադրիչները ավելացնել ջրի մեջ և թողնել 24 ժամ:
Այնուհետեւ ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ և եփել 1 րոպե։
Երբ խառնուրդը թանձրանա, հանեք կրակից և լցրեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ։ Օգտագործեք այն սովորական մրսածության, հազի և բրոնխիտի բուժման համար: