Այս բանջարեղենը կարգավորում է արյան ճնշման մակարդակը, վատ խոլեստերինի մակարդակը և բուժում է օստեոպորոզը

Դիտումներ 653

Այս բանջարեղենը կարգավորում է արյան ճնշման մակարդակը, վատ խոլեստերինի մակարդակը և բուժում է օստեոպորոզը

Բանջարեղենը, որի մասին այսօր խոսելու ենք, ճակնդեղն է: Հայտնի է, որ այս արմատը լավ է ձեր սրտի, ոսկորների և ամբողջ մարմնի համար: Բազուկ ուտելու հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ այն նվազեցնում է արյան ճնշման մակարդակը: Այն պարունակում է նիտրատներ, որը կոչվում է ազոտի օքսիդ: Այս միացությունները օգնում են ընդլայնել զարկերակները՝ արյան ճնշումը նվազեցնելու համար: 

Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ ամեն օր 500 գրամ ճակնդեղը կարող է նվազեցնել մարդու արյան ճնշումը 6 ժամվա ընթացքում:

 



Ճակնդեղը նաև օգնում է նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը: Այն լուծվող մանրաթելերի, ֆլավոնոիդների և բետացիանի բարձր աղբյուր է: Այս միացությունները օգնում են նվազեցնել խոլեստերինի օքսիդացումը և կանխել դրա կուտակումը զարկերակների պատերին: Այն նվազեցնում է սրտի կաթվածի, սրտի հիվանդության և ինսուլտի ռիսկը:

Բացի այդ բազուկն օգնում է նաև օստեոպորոզի  դեպքում։ Այն պարունակում է մի բաղադրիչ, որը հայտնի է որպես հանքային սիլիցիում: Սա օգնում է մարմնին բարձրացնել կալցիումի օգտագործման արդյունավետությունը: Կալցիումն օգնում է բարելավել ատամների և ոսկորների առողջությունը, ուստի օրական մեկ բաժակ ճակնդեղի հյութը կարող է օգնել նվազեցնել օստեոպորոզի ախտանիշները:

 



Ճակնդեղը վիտամինների և հանքանյութերի զարմանալի աղբյուր է: Այն պարունակում է գրեթե բոլոր անհրաժեշտ սննդանյութերը, որոնք մենք կարող ենք օգտագործել մեր օրգանիզմն առողջ պահելու համար: Այն կարող է օգտագործվել ախտանիշները բուժելու, ինչպես նաև բազմաթիվ հիվանդությունների կանխարգելման համար: Օրական ընդամենը մեկ բաժակ ճակնդեղի հյութը կարող է բարելավել ձեր ակտիվությունը: Մի մոռացեք ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառել ճակնդեղը, դա միանշանակ արժե:

 



Ամենաընթերցվածը